30 Mayıs 2007 00:00

Allianoi kazılarına Bakanlıktan izin çıkmadı!

Antik Allianoi kentinde kazıların sürmesi için gerekli olan izin Kültür Bakanlığı’ndan gelmedi. Geçtiğimiz yıl kazıların ödeneğini kesen bakanlık bu yıl da kazı iznini göndermeyerek antik kentin Yortanlı Barajı suları altında kalmasına dönük bir adım daha attı.

Paylaş

Antik Allianoi kentinde kazıların sürmesi için gerekli olan izin Kültür Bakanlığı’ndan gelmedi. Geçtiğimiz yıl kazıların ödeneğini kesen bakanlık bu yıl da kazı iznini göndermeyerek antik kentin Yortanlı Barajı suları altında kalmasına dönük bir adım daha attı. Allianoi’un sular altında kalmasını önlemek için yıllardır uğraş veren Allianoi Girişim Grubu üyeleri ise bakanlığın kazı izni vermemesine karşı imza kampanyası ile kamuoyu desteği arıyor.
İzmir Tabip Odası’nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Allianoi Girişim Grubu’nun yeni dönem sözcüsü Av. Hilal Küey, Allianoi’deki kazıların henüz tamamlanmadığına dikkat çekti. İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 2005’te verdiği kararı ile Allianoi’nin “korumaya yönelik önlemler alınıncaya kadar” sular altında kalmasının önüne geçildiğini hatırlatan Küey, bu karara rağmen Bakanlığın hiçbir araştırma yapmadığını kaydetti. EGEÇEP Dönem Sözcüsü Arif Ali Cangı ise, “Allianoi’yi gündemden düşürüp sular altında bırakmak istiyorlar” diye konuştu.
Girişim üyeleri kazı izni verilmesi talebiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na dilekçe gönderirlerken, kamuoyunun son gelişmeler dikkatini çekmek için de imza kampanyası başlattılar. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İstanbul bir kez daha fethedildi!

SONRAKİ HABER

Sağlık memuru mutfakta çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa