30 Mayıs 2007 00:00

Muradiye’de çatışma: 3 kişi öldü

Van’ın Muradiye ilçesinde çıkan çatışmada 3 HPG’linin yaşamını yitirdiği iddia edildi. İddialara göre, Muradiye’ye bağlı Açıkyol (Xereşik) köyünde önceki gün akşam saatlerinde HPG’liler ile askerler arasında çatışma çıktı.

Paylaş

Van’ın Muradiye ilçesinde çıkan çatışmada 3 HPG’linin yaşamını yitirdiği iddia edildi. İddialara göre, Muradiye’ye bağlı Açıkyol (Xereşik) köyünde önceki gün akşam saatlerinde HPG’liler ile askerler arasında çatışma çıktı. Yetkililer çatışmada, 3 HPG’linin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Çatışmada yaşamını yitiren 3 kişinin cenazesinin Muradiye Devlet Hastanesi’ne getirildiği öğrenilirken, hastane önünde ise geniş güvenlik önlemleri alındı.
Olay sırasında Açıkyol köyünde gözaltına alınan 3 köylü sorgulamak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Görgü tanıkları, cenazelerin parçalandığını ve torbalar içinde hastaneye getirildiklerini iddia etti.
Askerler yürüyüş yaptı
Çatışmadan sonra dün sabah saatlerinde asker ve polisler ilçe merkezinde mehter marşı eşliğinde yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında havaya ateş açan güvenlik güçleri yaklaşık bir saat süren yürüyüşten sonra dağıldı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ROJEV

SONRAKİ HABER

Polisler DTP’li Mahmut Alınak hakkında tazminat davası açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa