05 Mart 2012 09:03

Elmalıkent’e kreş istiyoruz

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi, Anadolu’nun birçok ilinden, yoksulluk ve baskı nedeniyle kopup gelen, burada yaşama tutunmaya çalışan insanlardan oluşan bir yerleşim alanı. Yaşadığımız birçok sorun var. Bu sorunların başında ulaşım, kentsel dönüşüm, işsizlik ve çocuklarımız için kreş olmaması geliyor.Elmalık

Elmalıkent’e kreş istiyoruz
Paylaş
Songül Kırca/İSTANBUL

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi, Anadolu’nun birçok ilinden, yoksulluk ve baskı nedeniyle kopup gelen, burada yaşama tutunmaya çalışan insanlardan oluşan bir yerleşim alanı. Yaşadığımız birçok sorun var. Bu sorunların başında ulaşım, kentsel dönüşüm, işsizlik ve çocuklarımız için kreş olmaması geliyor.
Elmalıkent kadınları olarak “neler yapabiliriz” diye bir araya geldik. Sorunlarımızı birbirimize anlattık, tartıştık, çözüm aradık. Birlikte çalışırsak, bir araya gelirsek, çok güzel şeyler yapabileceğimizi, çok şeyler kazanacağımızı, haklarımızın neler olduğunu, nasıl kazanacağımızın yol ve yöntemlerini konuştuk.  
İlk olarak mahallemizde çocuklarımızın ücretsiz kalabileceği bir kreşi belediyeden talep edelim dedik. Bunun için imza kampanyasını başlattık. Bu kampanyayı üç beş kadın arkadaş olarak başlattık. Daha sonra çevremizdeki diğer kadınlarla gittikçe genişledi. Bu, daha çok kişiye ulaşmamızı ve daha fazla neler yapabileceğimizi gösterdi.
On günlük bir imza kampanyasının ardından 20 kadın arkadaşımızla birlikte Hayat Televizyonu’nda yayınlanan Ekmek ve Gül programına katıldık ve çalışmalarımızı hep birlikte değerlendirdik.
Kreş için imza kampanyamız devam ediyor. Yeteri derecede imza toplandığında mahalle kadınları olarak belediyeye teslim edeceğiz ve takipçisi olacağız.
Bir yandan da yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin mahallemizde bir etkinlik düzenliyoruz. Taleplerimizi orada hep birlikte haykıracağız.
Kadınlar olarak bir araya gelince neler başaracağımızı gördük. Şimdi işimiz bu başarıyı daha ileriye taşımak olacak.
Yaşasın kadın dayanışması!

ÖNCEKİ HABER

Bize yaşam hakkı tanımıyorlar

SONRAKİ HABER

Kadınların birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...