05 Mart 2012 09:02

Bize yaşam hakkı tanımıyorlar

2012 Haziran ayında Gemlik Serbest Bölge’de bulunan Yazaki fabrikasında işe başladım. Serbest Bölge’deki firmalar, vergiden muaf olduğu için bu serbest bölgede çalışanların maaşına yansıyor ve asgari ücretten biraz daha fazla alıyoruz.Yazaki, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’ne yeni bir firma daha açtı. Ben de

Bize yaşam hakkı tanımıyorlar
Paylaş
Yazaki’den bir kadın işçi / BURSA

2012 Haziran ayında Gemlik Serbest Bölge’de bulunan Yazaki fabrikasında işe başladım. Serbest Bölge’deki firmalar, vergiden muaf olduğu için bu serbest bölgede çalışanların maaşına yansıyor ve asgari ücretten biraz daha fazla alıyoruz.
Yazaki, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’ne yeni bir firma daha açtı. Ben de dâhil olmak üzere Gemlik’teki firmadan bir grup işçiyi 2011 Aralık ayında Nilüfer’deki firmaya geçirdiler. Bizlere burada yeni işe gireceklere eğitim vereceğimizi söyleyip bantlara yerleştirdiler. Burada maaşlarımız asgari olarak ödeniyor, fark ise ödenmiyor. Sonrasında da herhangi bir açıklama yapmadan bizleri 10’ar gün aralıklarla ücretsiz izine çıkardılar. Bu iki ay içerisinde 500 TL maaş alıyorum. Ben kiracıyım 300 TL kira ödüyorum, iki çocuğum var. Biri ilkokula gidiyor diğeri ise küçük. Şimdi GSS diye de bir yasa çıkardılar ve bu zorunlu izinlerle maaşımız kesildiği gibi bir de bu yasaya göre gitmediğimiz günün sağlık primini kendimiz yatırmamız gerekiyor. Ben şimdi soruyorum: Aldığım 500 TL İle nasıl geçineyim?
Bizler için artık bir ev sahibi olmak, çocuklar için bir gelecek düşünmek hayal oldu. Çocuklarımı nasıl okutacağımı düşünüyorum. Bizim gibi asgari ücretle geçinen İnsanlara yaşama hakkı tanımıyorlar! Bu hükümet ne yapmak istiyor, bizleri toplu intihara mı götürmeye mi çalışıyor?

ÖNCEKİ HABER

Bu sefer kadınlar olacak panolarımızda

SONRAKİ HABER

Elmalıkent’e kreş istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...