31 Mayıs 2007 00:00

tarihten enteresan notlar 1

l 1964’de Pepsi’nin reklam ajansının “Canlanın, siz pepsi kuşağındansınız” sloganı, tercümanların beceriksizliği yüzünden Almanca’ya, “Mezarnızdan diri olarak çıkın”a, Çince’ye ise “Pepsi atalarınızı mezarlarından çıkarır” olarak çevrilmişti.

Paylaş

l 1964’de Pepsi’nin reklam ajansının “Canlanın, siz pepsi kuşağındansınız” sloganı, tercümanların beceriksizliği yüzünden Almanca’ya, “Mezarnızdan diri olarak çıkın”a, Çince’ye ise “Pepsi atalarınızı mezarlarından çıkarır” olarak çevrilmişti.
l Arizonali bir adam kelepçelerle oynarken kendini kelepçeledi ve anahtarı bulamadı. Kendisini kurtarmak için çilingir çağırmak yerine polisi arayınca başı belaya girdi. Onu kelepçeden kurtaran polisler, ödenmemiş bir kefalet borcu bulunduğunu belirleyince onu yeniden kelepçelediler.
l 1932 yilinda Los Angeles Olimpiyatları’nda Fransiz atlet Jules Noel’in disk atmada kırdığı olimpiyat rekoru sayılmadı. Çünkü atışı izlemesi gereken bütün hakemler, sırıkla yüksek atlama yarışmasını izlemek için arkalarını dönmüşlerdi.
l Amerika Florida’da bir soyguncu parmak izlerinden yakalanınca şaşırdı. Çünkü her soygunda eldiven giymeye özen göstermişti, fakat yarım parmaklı golf eldiveni kullanıyordu.
l İngiliz avukat F.E. Smith, bir otobüs kazasında kolu yaralandığı için dava açan ve kolunu sadece omuz mesafesine kadar kaldırabildiğini belirten bir bir adama, “Kazadan önce kolunu ne kadar yükseğe kaldırabildiğini” sordu. Adam kolunu başının üzerine doğru kaldırarak gösterince, davayı Smith kazandı.
l1971’de toprak kaymalarını incelemek isteyen Japon bilimadamları, büyük bir yağmur fırtınası efekti yaratmak için bir tepeyi yangın hortumlarıyla adam akıllı suladılar. Bu yüzden tepenin çökmesi sonucu meydana gelen heyelanda, dört bilimadamıyla 11 izleyici hayatını kaybetti.
l 16. yüzyılda bir müzisyen kedi orgunu icat etti. Kediler rezonanslı bir kutuya konuyor, kuyrukları ise kutunun altındaki deliklerden dışarıya çıkarılıyordu. Sonra müzisyen kuyrukları çekerek orgu çalıyordu.
l 1840’da ABD başkanlığına seçilen William Henry Harrison, çok soğuk bir günde Washington’da açık havada düzenlenen göreve başlama töreninde şapka ve palto giymeyi reddederek yaptiği uzun konuşma sonucu zatürre oldu. Yeni başkan sadece bir ay görev yaptıktan sonra öldü.
l Meksika’daki bir sağlıklı yaşam merkezinin sahibi, vasiyetine mezarlığın sigara içilmeyen bölümünde gömülmek istediğini ısrarla ekletmeye çalıştı.
l 17. yüzyıl Avrupası’nda hapşırmak, iyi bir aileden gelmenin ve iyi yetiştirilmiş olmanın bir işareti olarak kabul edilirdi. Bu yüzden üst sınıflar enfiye çekmeye başladı.
ÖNCEKİ HABER

masraf

SONRAKİ HABER

Afyon’dan Hayat’a destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa