31 Mayıs 2007 00:00

Bakan Şahin 4/C’lileri azarladı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türk-İş’e gelişinde kendisini kapıda karşılayıp kadro isteyen 4/C’lileri azarlayarak, “Beni pişman ettiniz” dedi. Bakan Şahin işçilere, “Lütfen sakıncalı olan, sokağa çıkarak, yadırgatıcı ...

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türk-İş’e gelişinde kendisini kapıda karşılayıp kadro isteyen 4/C’lileri azarlayarak, “Beni pişman ettiniz” dedi. Bakan Şahin işçilere, “Lütfen sakıncalı olan, sokağa çıkarak, yadırgatıcı davranışlarda bulunmayın. Size olan sempatimiz devam etsin” uyarısında bulundu.
Türk-İş ile TİS görüşmelerinin ikinci oturumu için, Türk-İş Genel Merkezi’ne gelen Başbakan Yardımıcısı Mehmet Ali Şahin, kapıda, özelleştirme mağduru olup, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nın 4/C maddesine göre geçici işçi olarak istihdam edilen işçilerin tepkileri ile karşılaştı. İşçiler kadro ve zam isteklerini Bakan Şahin’e iletirken, Şahin işçilere 4/C kadrosu verdikleri için pişman olduğunu belirterek, “Beni pişman ettiniz” dedi.
Bakan Şahin, görüşmeler sonunda gazetecilere açıklama yaparken, 4/C’lilerin kadro beklentilerinin hatırlatılarak, “seçim öncesi müjde verecek misiniz?” sorusuna sinirlendi. Bakan olarak Türk-İş’e ilk ziyaretinde de kapıda bu işçiler tarafından karşılandığını, “emekliliklerini hak edene kadar çalışma istekleri”ni ilettiklerini söyledi. Görüşmeler sonrası, bu işçilere 657 sayısı Yasa’nın 4/C maddesine göre geçici işçi statüsünde kadro verdiklerini, işçilerin teşekkür ederek, memnun kaldıklarını savunan Şahin, kendilerinin özelleştirme mağdurlarının mağduriyetini giderdiğini, o gün razı oldukları 4/C’den şimdi şikayet etmelerini anlamadığını söyledi. Şahin, işçilerin hükümet ve kendisi aleyhine eylemler yapmalarına da tepki göstererek, “Biz teşekkür beklerken, yadırgatıcı ifadelerde bulunmaya devam ediyorlar” diye konuştu.
Sokağa çıkmayın uyarısı
Şahin, Türk-İş’ten ayrılırken de işçilerin tepkileri ile karşılaştı. İşçilerin talepleri üzerine, “Hemen birden olmuyor güzel kardeşim” diyen ve sabır isteyen Bakan Şahin’e işçiler, “Nereye kadar sabır sayın bakan” dediler. Bakan Şahin, “Sizden istirhamım var. Lütfen sakıncalı olan, sokağa çıkarak, yadırgatıcı davranışlarda bulunmayın. Size olan sempatimiz devam etsin” diye uyarırken, işçiler 26 Mayıs’ta yapacakları eylemi ertelediklerini söylediler. Bakan Şahin’in ocak ayında söz verdiğini hatırlatan işçiler, “Size güvenmek istiyoruz” dediler. Bakan Şahin ise “Bu devlet bütçesi hepimizin” diye yanıt verdi.
Bakan Şahin’in kaçarcasına arabasına binerek uzaklaşmasından sonra işçiler AKP’ye oy verdikleri için pişman olduklarını ifade ettiler. Kastamonu SEKA Fabrikası’nda işçi iken, İstanbul’a giderek Bakan Şahin ve Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu için çalıştığını belirten, 4/C Mağdurları Komisyonu Başkanı İsmail Hakkı Doğan, “Kendimiz ettik, kendimiz bulduk” diye konuştu. Doğan, bugüne kadar çalışmalarından dolayı 13 bin 500 4/C’liye geçen emeğini hatırlatarak, “Bu partiye oy verene hakkımı helal etmeyeceğim” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Öğle molasında seçimi konuştular

SONRAKİ HABER

Kamu işçisine memur zammı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...