31 Mayıs 2007 00:00

Akredisyon, sansürün diğer adı

Akreditasyon tartışmaları, Ankara’da kimi gazetecilerin bir toplantıdan çıkarılmasıyla yeniden alevlendi. Basın meslek örgütleri, uygulamaya tepki gösterdi.

Paylaş

Akreditasyon tartışmaları, Ankara’da kimi gazetecilerin bir toplantıdan çıkarılmasıyla yeniden alevlendi. Basın meslek örgütleri, uygulamaya tepki gösterdi.
Bilkent Kongre Merkezi’nde önceki gün yapılan Sayıştay’ın 145. kuruluş yıldönümü törenine Yargıtay toplantısına davetli olan Kanal B, ART ve Kanaltürk ekipleri toplantının başlayacağı sırada Başbakanlık korumalarınca “Başbakanlığa akredite olamadıkları” gerekçesiyle salon dışına çıkarıldılar.
Çağdaş Gazeteciler Derneği’nden (ÇGD) yapılan açıklamada, “Başbakanın bu durumdan haberi yoksa, sorumsuz ve ilkel davranışa neden olanların derhal cezalandırmasını talep ediyoruz. Bu haddini bilmezlik başbakanın bilgisi dahilinde yapılmışsa bu daha vahim. Başbakan bu demokrasi dışı, bu terbiye dışı ve halkın haber alma özgürlüğünü zedeleyen olay karsısında savunma yapmalı” denildi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ise her türlü akreditasyona karşı çıktıklarını vurguladı. Uygulamanın haklılıklarını bir kez daha gösterdiğini bildiren TGC, “Konunun temelinde akreditasyon uygulamasının sakıncaları yatıyor. Gazetecilerin halkı bilgilendirme hakkının önündeki her türlü engelin kaldırılması ve medyanın kamu görevi yaptığının artık kabul edilmesinin zamanı geldi de geçiyor. Aksi düşünceleri ve uygulamaları kınıyoruz” dedi.
TGC’nin olayla ilgili bilgi talebine yanıt veren Başbakanlık Basın Bürosu ise adı geçen kanallardan gelen gazetecilerin tanındıkları için toplantıyı izlediğini açıkladı. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Böbrekten reyting çıkar mı?

SONRAKİ HABER

HAYATIN İÇİNDEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa