31 Mayıs 2007 00:00

Kadın öyküleri ödülleri sahiplerine verildi

Petrol-İş Kadın Dergisi tarafından düzenlenen ‘Petrol-İş Kadın Öyküleri Yarışması’nın ödülleri sahiplerine verildi. Birincilik Ödülü “Fadime Hanımın Işığı” adlı öykü ile Serap Gökalp’e verildi.

Paylaş

Petrol-İş Kadın Dergisi tarafından düzenlenen ‘Petrol-İş Kadın Öyküleri Yarışması’nın ödülleri sahiplerine verildi. Birincilik Ödülü “Fadime Hanımın Işığı” adlı öykü ile Serap Gökalp’e verildi.
Taksim Hill Otel’de düzenlenen törene Petrol-İş Yönetim Kurulu üyeleri, sendika temsilcileri, yazarlar, öğretim üyeleri ve kadın kurumları temsilcileri katıldı. Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın yaptığı açılış konuşmasında, kadınların yaşam deneyimlerinden imbikle süzülüp gelen her öykünün kendileri için anlamlı ve değerli olduğunu söyledi. Türkiye’de yaşayan insanların büyük bir bölümünü emekçilerin oluşturduğunu ama şiirlerin, hikayelerin, romanların, evrensel insani durumlar ve acılar üzerinden yalnızca belli insanların yaşantılarını anlattığını dile getiren Öztaşkın şöyle konuştu: “Toplum içinde görünmeyenler, sanat ve edebiyat içinde de görünmezliklerini sürdürüyorlar. Petrol-İş Sendikası olarak bu görünmezlikten en fazla nasibini alan çalışan kadınların, anlatılmaya değer hikayeleri olduğunu düşünüyoruz. Gerçekliğin bu bölümü üzerindeki örtüyü kaldırmak, onların öykülerinin gün yüzüne çıkmasını sağlamak istedik.”
Öztaşkın konuşmasını, yarışmaya öykülerini gönderen kadınlara ve jüri üyeleri Sennur Sezer, Berat Günçıkan, Jaklin Çelik, Handan Koç, Latife Tekin, Saliha Paker ve Yaşar Seyman’a teşekkür ederek bitirdi.
Öztaşkın’ın konuşmasının ardından öykü yarışmasının jüri üyelerinden Jaklin Çelik, yarışmada dereceye giren öykülerden pasajlar okudu. Daha sonra ise ödül kazananlara ödülleri verildi. Birincilik Ödülü “Fadime Hanımın Işığı” adlı öyküyle Serap Gökalp’a, İkincilik Ödülü “Variyola”adlı öyküyle Kadriye Bakşi’ye, Üçüncülük Ödülü ise “Kendi Tabutunu Taşıyanlar” adlı öykü ile Hamide Gönen’e verildi. Yarışmada, “Melamin Tabaklar” adlı öyküsü ile Nazmiye Demiroğlu’na, “Sukut-u Meryem” adlı öyküyle Gülbeyaz Karakuş’a ve “Ciğer Kokusu” adlı öykü ile Hande Baba’ya teşvik ödülü verildi. Ödüllerini alan kadın öykücüler ise yarışmayı düzenleyen Petrol-İş Sendikası’na ve jüri üyelerine teşekkür ettiler. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Tuzla Çocuk Kampı, Hrant’ın vasiyetiydi’

SONRAKİ HABER

Semaver’den ödenek tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...