31 Mayıs 2007 00:00

İsrail: Saldırılar devam edecek

İsrail Güvenlik Kabinesi, Gazze Şeridi’nde roket saldırılarına karşı özellikle Hamas ve İslami Cihad hedeflerine yönelik askeri operasyonlara aynen devam edilmesini kararlaştırdı.

Paylaş

İsrail Güvenlik Kabinesi, Gazze Şeridi’nde roket saldırılarına karşı özellikle Hamas ve İslami Cihad hedeflerine yönelik askeri operasyonlara aynen devam edilmesini kararlaştırdı.
Başbakan Ehud Olmert’in başkanlığında, savunma ve güvenlik kuruluşları başkanlarının da katılımıyla yapılan güvenlik kabinesi toplantısından sonra Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Toplantıda İsrail’in, terör gruplarıyla ateşkes için herhangi bir görüşmede bulunmayacağı vurgulanılmıştır” denildi.
Toplantıya katılanlar, Gazze’ye yönelik birçok önerinin dile getirildiğini, ancak şimdilik Hamas ve İslami Cihad’a yönelik hedefli operasyonların devam ettirilmesinin kararlaştırıldığını belirttiler.
Sabah saatlerinde ise Gazze Şeridi’nden İsrail tarafına en az 4 Kassam roketi atıldı, bunlardan biri sınır yakınındaki Sderot kentinde bir eve isabet ederek hasara yol açtı, saldırıda yaralanan olmadı.
Sderot’taki bazı işyeri sahipleri ise roket saldırılarının devam etmesi ve bozulan işleri nedeniyle protesto gösterisi yaptı ve hükümetten, kendilerine destek olarak iflas etmelerini önlemesini istediler.
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında da 2 Hamas ve 3 İslami Cihad üyesi öldü.
Batı Şeria’nın Ramallah kentindeki bir binaya baskın düzenleyen İsrail özel timleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmada ise El Fetih’e bağlı El Aksa Şehitleri Tugayı üyelerinden biri öldü. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

Lübnan’da çatışmalar yer yer sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...