31 Mayıs 2007 00:00

Küresel ısınma unutulacak bir sorun değil

Çağdaş Gençlik Derneği (ÇAGENDER) düzenlediği basın toplantısında küresel ısınmaya karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti salonunda yapılan toplantıda,

Paylaş

Çağdaş Gençlik Derneği (ÇAGENDER) düzenlediği basın toplantısında küresel ısınmaya karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti salonunda yapılan toplantıda, dernek üyeleri açıklama boyunca kabanlarını üzerlerine giyerek küresel ısınmaya dikkat çekmek istediler. Dernek üyeleri, topladıkları 3 bin imzayı başta Cumhurbaşkanı olmak üzere ilgili bakanlıklara göndereceklerini söylediler.
Küresel ısınmanın insanların tasarruf etmesi ile çözülecek bir sorun olmadığının belirtildiği açıklamada, devletlerin çevreyi kirletmeyi bırakıp bu sorunun çözülebilir bir durum olduğunu öğretmesi gerektiği vurgulandı.
Unutulmamalı
Açıklamayı yapan Dernek Başkanı Ufuk Bay, “Paris Konferansı’ndan sonra tüm dünya gibi Türkiye de çalkalandı. Kıyamet kopacak, küresel ısınma geri dönülmez bir felakettir görüşleri ortaya atıldı. Ama şimdi küresel ısınma unutuldu” dedi.
Temiz enerji kaynaklarına yatırım yapılmasını istediklerini ifade eden Bay “Dünya hidrojen, enerji enstitüsü merkezinin arazi tahsisinin seçimlerden önce yapılması, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, küresel ısınmanın Allah’ın iradesinden ibaret olmadığı ve israf yapılmaması gerektiği konusunda fetva vermesini, Milli Eğitim Bakanlığı’nın küresel ısınma ile ilgili dersler koymalarını istiyoruz” şeklinde konuştu. (MersinEVRENSEL)
Cumali Akkaş
ÖNCEKİ HABER

‘Emek güçlerine yönelik bir saldırı’

SONRAKİ HABER

Temiz bir memleket özlemiyle...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...