31 Mayıs 2007 00:00

Vagondaki silahlar inceleniyor

Bingöl’ün Genç ilçesinde, bir yük trenindeki 2 vagonda ortaya çıkartılan ve ABD menşeli olduğu ileri sürülen silahlarla ilgili inceleme ve soruşturma sürdürülüyor.

Paylaş

Bingöl’ün Genç ilçesinde, bir yük trenindeki 2 vagonda ortaya çıkartılan ve ABD menşeli olduğu ileri sürülen silahlarla ilgili inceleme ve soruşturma sürdürülüyor. Vagonlardan birinin tamamında, diğerinin ise bir bölümünde bulunan silahlar tek tek indirilerek sayımları yapıldı.
Genç ilçesinde düzenlenen mayınlı saldırı sonucu devrilen ve içinde silah olduğu belirtilen vagonlar, Genç İstasyonu’na getirildi. Burada vagonlarda bulunan malzemeler, Genç Cumhuriyet Savcısı İsmail Sarı’nın gözetiminde çıkarılmaya başlandı.
İstasyon çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, olay yerinde görüntü almalarına izin verilmeyen basın mensupları, istasyondan da uzaklaştırıldılar. Soruşturmanın gizli yürütültüldüğü ifade edilirken, vagonlardan balyalar halinde malzemelerin indirildiği gözlemlendi.
Edinilen bilgilere göre incelemeleri sürdüren Genç Cumhuriyet Savcısı İsmail Sarı, iddiaların doğru olduğunu söyledi. İlk tespitlerde, vagonlarda silahlara rastlandığını anlatan Sarı, konuyla ilgili incelemelerin sürdüğünü ve ilgili bakanlık tarafından açıklama yapılacağını anlatarak “Bakanlık emri olmadan bir açıklama yapmamız söz konusu değil. İddialar doğrudur ve vagonlardaki ilk tespitlerde silahlara rastlanmıştır. Sayım ve konuyla ilgili incelemeler sürdürülüyor” dedi.
25 Mayıs’ta, Genç ilçesi Suveren İstasyonu yakınlarında demiryoluna yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu yük treninin 7 vagonu raydan çıkmış, vagonlarda bulunan bir konteynırda, İran’dan Suriye’ye gönderildiği ileri sürülen silahların bulunduğu iddia edilmişti. (Bingöl/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ABD: Asker çekmenin sınır ötesi operasyonla ilgisi yok

SONRAKİ HABER

Ankara diyaloga kapalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...