31 Mayıs 2007 00:00

Gerets’e uğurlama

Galatasaray’da önceki gün görevinden ayrıldığını resmen açıklanan teknik direktör Erik Gerets için dün veda organizasyonu yapıldı.

Paylaş

Galatasaray’da önceki gün görevinden ayrıldığını resmen açıklanan teknik direktör Erik Gerets için dün veda organizasyonu yapıldı.
Erik Gerets için Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen veda toplantısında, Belçikalı teknik adam ile birlikte başkan Özhan Canaydın, başkan yardımcısı Adnan Polat, yönetim kurulu üyeleri Atilla Kınay, Fatih Gökşen, Haldun Üstünel ve Tunca Hazinedaroğlu da hazır bulundu.
Özhan Canaydın konuşmasında, Erik Gerets ile 2 yıl birlikte çalıştıklarını belirterek, “Şahsi dostum ve arkadaşım olan sayın Gerets ile yollarımız burada ayrıldı. Hem Galatasaray, hem de kendisi adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Erik Gerets’le ilk sezonlarında Galatasaray tarihinin en önemli şampiyonluklarından birini kazandıklarını ifade eden Canaydın, bu sezon ise şanssızlıklar yaşadıklarını anlattığı konuşmasında, “Galatasaray’ın menfaatleri için böyle bir karar aldık. Bu hareketimizin ne kadar doğru olduğu zaman içinde görülecektir. Burada her iki taraf da gerekli anlayışı gösterdi” ifadelerini kullandı.
Polat’tan teşekkür
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcı Adnan Polat da, Gerets’le 1 yıldan fazla bir süre birlikte çalıştıklarını kaydederek, “Birlikte güzel günlerimiz de oldu, mutsuz zamanlarımız da oldu. Karşılıklı sevgi ve saygı içinde çalıştık. Bugün şartlar ayrılığı getirdi. Dostluğumuz devam edecektir. Emek ve hizmetleri için kendisine teşekkür ediyoruz. İleride yollarımız tekrar kesişecektir. Futbol dışında da bir araya gelebiliriz. Türkiye’de her zaman dostları olduğunu bilmelidir” ifadelerini kullandı.
Erik Gerets ise görüşlerini önceki günkü basın toplantısında anlattığını kaydederek, “Dünyanın herhangi bir yerinde illa ki buluşacağız” demekle yetindi.
Öte yandan başkan Özhan Canaydın, Erik Gerets’e bir plaket de hediye ederken, toplantının sonunda Belçikalı çalıştırıcı yönetim kurulu üyeleriyle vedalaştı.
Erik Gerets, daha sonra ilerleyen saatlerde İstanbul’dan ayrıldı. George adlı Danua cinsi köpeği ile birlikte Brüksel’e giden Gerets’i, Galatasaray’ın eski sportif direktörü Bülent Tulun uğurladı.
Tulun, Gerets’e, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılan derbi maçta Belçikalı çalıştırıcının kafasına gelen bir cisimle alnının açıldığını gösteren bir fotoğraf hediye etti.
Hakan Ünsal’dan açıklama
Erik Gerets’in önceki gün yaptığı basın toplantısında aralarında yaşanan bir gerginlikten ötürü özür dilediği Galatasaraylı eski futbolcu Hakan Ünsal, yazılı bir açıklama yaptı. Basın karşısında kendisinden özür dileyen Gerets’in çok büyük bir erdemlilik gösterdiğini kaydeden Hakan Ünsal, “Erik Gerets ile aramızda küçük bir tartışma olmuştu. Her şeye rağmen asla Gerets’e kin ve nefret besleyip suçlamadım. İnsan olarak iyi biri, ben de onu incitecek bir yorum yapmışsam kendisinden özür diliyorum” ifadelerini kullandı.
Taliplisi çok
Bu arada Galatasaray ile yollarını ayıran Belçikalı teknik direktör Erik Gerets, kendisine 4 takımdan teklif geldiğini, ancak şu an için kararını kesinleştirmediğini söyledi.
Belçika’nın en büyük gazetelerinden biri olan HLN gazetesine açıklamalarda bulunan Erik Gerets, “Wolsburg, Hertha Berlin, Feyenoord ve Manchester City’i çalıştırmam konusunda teklifler aldım” dedi.
Galatasaray’dan ayırılışıyla ilgili gazeteye açıklamalarda bulunan Belçikalı çalıştırıcı, “Şu an sakin ortama alışmaya çalışacağım. Buradan iyi hislerle ayrılıyorum” diye konuştu. Belçika gazetesine, İstanbul ve Galatasaray ile ilgili övgüler düzen Gerets, “Geçen sene tüm olumsuzluklara rağmen şampiyon olduk. Bu sezon bir çok terslikler olmasına rağmen 3. olduk. Fakat ben yine de elde ettiğimiz sonuçtan memnunum. Galatasaray’da gerçekleştirdiğim olaydan gurur duyuyorum. Galatasaray’da ben, çok büyük saygı gördüm” ifadelerini kullandı.
Gazetede, sarı-kırmızılı takımla sözleşmesi olmasına karşın yönetimle anlaşarak sözleşmesini karşılıklı fesheden Belçikalı teknik adamın şu sözlerine de yer verildi: “Geçmişte maddi konularda hatalar yaptıkları için kulüp zor durumda kaldı. Omuzlarımda her gün korkunç bir yük ve baskı vardı. Bu macera, tecrübe olarak paha biçilemez. Onun için burada kaldığım ve yaşadığım 2 sezonu, 4 sezon olarak sayıyorum. 4 kulüpten teklif aldım. Ama acelem yok, önce 2 ay tatil yapıp dinleneceğim.” (SPOR SERVİSİ)
Sıkıntılı dönemde görev yaptı
Galatasaray’da teknik direktörlük görevine son verilen Erik Gerets, takımın başında geçirdiği 2 sezonda Süper Lig, Türkiye Kupası, UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi’nde toplam 90 maça çıktı.
Sarı-kırmızılı takımın efsanevi oyuncusu Gheorge Hagi’nin ardından teknik direktörlük görevini 2005-2006 sezonunun başında devralan Erik Gerets, Galatasaray’ın mali açıdan önemli sıkıntılar yaşadığı dönemde görev yaptı.
İlk sezonunda, sarı-kırmızılı takımı içinde bulunduğu tüm sorunlara rağmen Süper Lig’de şampiyonluğa taşıyan Belçikalı çalıştırıcı aynı zamanda elde ettiği 83 puanla Galatasaray’da bir rekora imza attı.
Erik Gerets yönetimindeki Galatasaray, bu sezon ise hayal kırıklığı yarattı. Sezon başından itibaren istikrarsız bir grafik sergileyen sarı-kırmızılı takım, zirve mücadelesi veren diğer ekiplerin üst üste puan kayıpları yaşadığı ligde eline geçen fırsatları bir türlü eğerlendiremedi.
Ligi 3. sırada tamamlayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne katılabilme hayallerini bir sonraki sezona bırakırken, UEFA Kupası’nda mücadele etme hakkını elde etti. Görev döneminde Galatasaray takımıyla 68 lig maçına çıkan Gerets, 41 galibiyet, 16 beraberlik ve 11 de yenilgi aldı.
Türkiye Kupası’nda hüsran
Galatasaray, Erik Gerets yönetiminde Türkiye Kupası’nda ise başarılı olamadı.
Sarı-kırmızılı takım, Türkiye Kupası’nda geçen sezon Fenerbahçe’ye, bu sezon ise K.Erciyesspor’a çeyrek finalde elenmekten kurtulamadı. Türkiye Kupası’nı en fazla müzesine götüren takım olan Galatasaray, Erik Gerets ile bu kulvarda hiçbir varlık gösteremeyerek, yarı final dahi göremedi.
Avrupa’da kayıp
Belçikalı çalıştırıcı, Galatasaray takımıyla Avrupa kupalarında 10 maça çıkarken, alınan 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyetle başarısız bir görüntü sergiledi. Galatasaray, Erik Gerets’in takımın başına geçtiği geçen yıl UEFA Kupası’nda Norveç ekibi Tromsö’ye deplasmanda 1-0 yenildikten sonra Ali Sami Yen Stadı’nda ise 1-1 berabere kalarak elenmiş ve büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.
Bu sezon ise ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti’nin Mlada Boleslav takımını eleyerek Şampiyonlar Ligi’ne kalan sarı-kırmızılı ekip, Liverpool, PSV Eindhoven ve Bordeaux ile mücadele ettiği (C) Grubu’nda 4 puan toplayıp sonuncu olarak elenmekten kurtulamadı. Erik Gerets, Galatasaray’da teknik direktör olarak görev yaptığı dönemde çıktığı toplam 90 maçta, 50 galibiyet, 22 beraberlik ve 18 mağlubiyet gördü. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş Ertuğrul Sağlam’la anlaştı

SONRAKİ HABER

MERCEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...