01 Haziran 2007 00:00

Millilerin bileği bükülmüyor

2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 6. maçında yarın Saraybosna’da Bosna-Hersek ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı, son 6 resmi maçında 5 galibiyet, 1 beraberlik alarak, rakiplerinin korkulu rüyası oldu.

Paylaş

2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 6. maçında yarın Saraybosna’da Bosna-Hersek ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı, son 6 resmi maçında 5 galibiyet, 1 beraberlik alarak, rakiplerinin korkulu rüyası oldu.
Fatih Terim yönetimindeki milliler, 2006 Dünya Kupası Elemeleri baraj rövanş maçında İstanbul’da İsviçre’yi 4-2 yendiği maçla başlayan seride oynadığı son 6 resmi karşılaşmada da yenilgi yüzü görmedi.
Avrupa Şampiyonası elemeleri tarihinde ilk kez ilk 4 maçını kazanarak tarih yazan, 5. maçında ise Norveç ile 2-2 berabere kalan ay-yıldızlı ekip, son 6 resmi maçında rakip filelere toplam 18 gol gönderirken, kalesinde ise sadece 5 gol gördü.
(A) Milli Futbol Takımı son 6 maçında; İstanbul’da İsviçre’yi 4-2, Frankfurt’ta Malta’yı 2-0, Moldova’yı 5-0, Budapeşte’de Macaristan’ı 1-0, Atina’da Yunanistan’ı 4-1 yenerken, Frankfurt’ta Norveç ile 2-2 berabere kaldı.
(A) Milli Takım, son dönemde rakiplerine kolay kolay boyun eğmiyor. Fatih Terim yönetimindeki milliler, oynadıkları son 17 maçın sadece 2’sini yitirdi.
Milliler, resmi ve özel son 17 maçın 8’ini kazanırken, 7’sinde berabere kaldı, bu süre içinde sadece Makedonya ve Gürcistan’a mağlup oldu.
(A) Milli Futbol Takımı, son dönemde golcü kimliğiyle de dikkat çekiyor. (A) Milli Futbol Takımı, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in ikinci görev süresi içinde yaptığı 23 maçın 20’sinde gol atma başarısını gösterdi. Bu dönemde sadece 3 maçta gol yollarında suskun kalan ay-yıldızlı ekip, 7 maçta ise kalesini gole kapattı.
Gökhan Ünal da kadrodan çıkarıldı
Bu arada (A) Milli Takım’da Tümer Metin ve Emre Belözoğlu’ndan sonra Kayserisporlu Gökhan Ünal da sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartıldı.
Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, “Kayserispor’un Beşiktaş’la oynadığı son lig maçında sağ bacak üst adalesinde zedelenme olan Gökhan Ünal, sakatlığının devam etmesi üzerine, Milli Takım sağlık ekibinin yaptığı son kontrollerin ardından kadrodan çıkartıldı” denildi.
Ümitler, Ukrayna karşısında
Öte yandan Ümit Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu ilk maçında bugün deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan ve Liechtenstein’la aynı grupta yer alan Ümit Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nu lider bitirdiği ya da 10 grup içinde en iyi 4 ikinci arasına girdiği takdirde, Avrupa Şampiyonası finalleri için play-off oynama hakkı kazanacak. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Kadromuzu koruyacağız’

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRCE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...