01 Haziran 2007 00:00

İsrail’e karşı akademik boykot çağrısı

İngiltere’deki üniversite öğretim görevlilerinin en büyük derneği, üyelerinden, Filistinlilerle dayanışma için İsrail üniversitelerini boykot etmelerini istedi.Karar tasarısı, derneğin yıllık genel kurulunda yapılan toplantıda...

Paylaş

İngiltere’deki üniversite öğretim görevlilerinin en büyük derneği, üyelerinden, Filistinlilerle dayanışma için İsrail üniversitelerini boykot etmelerini istedi.
Karar tasarısı, derneğin yıllık genel kurulunda yapılan toplantıda 99’a karşı 158 oyla kabul edildi. Brighton üniversitesinden felsefe profesörü Tom Hickey tarafından kaleme alınan karar metninde, üyelerin “İsrail üniversiteleriyle şimdiki ve sonraki ilişkilerin yaratacağı sonuçları düşünmesi” isteniyor. Karar tasarısı, bir saatlik müzakere sonunda benimsendi. 17 delege çekimser oy kullandı.
Karar metnine rağmen, daha sonra açıklama yapan dernek sekreteri Sally Hunt, üyelerin İsrail’i boykot etmek istemediğini söyledi.
İngiltere’deki en büyük Musevi kuruluşu “Board of Deputies of British Jews”in başkanı Jon Benjamin de bu oylamanın, “izlenecek yolu göstermediğini” söyledi ve dernek
yönetimi ve üyelerinin, bu kararı geçersiz kılmasını istedi.
Kısa adı “UCU” olan akademisyenler örgütü, İngiltere’deki iki akademisyen derneğinin (Natfhe ve AUT) geçen yaz birleşmesiyle kurulmuştu. İki dernek, birleşmeden önce de İsrail üniversitelerinin boykot edilmesi çağrısında bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Filistinli siyasi tutsaklara işkence yapılıyor

SONRAKİ HABER

Blair hükümeti polisin yetkisini artırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...