01 Haziran 2007 00:00

Kayıtlar bugün başlıyor

İlköğretim okullarına kayıtlar bugünden itibaren başlayacak.Okullara kayıtlar, bu yıl ülke genelinde internet üzerinden yürütülecek. Kayıtlar, 1 Haziran 2007 tarihinden itibaren öğrenci velisi tarafından doğrudan okul müdürlüğüne müracaat edilerek yapılacak.

Paylaş

İlköğretim okullarına kayıtlar bugünden itibaren başlayacak.
Okullara kayıtlar, bu yıl ülke genelinde internet üzerinden yürütülecek. Kayıtlar, 1 Haziran 2007 tarihinden itibaren öğrenci velisi tarafından doğrudan okul müdürlüğüne müracaat edilerek yapılacak.
Öğrenci velisinin, kayıt yaptırabilmek için nüfus cüzdanını yanında bulundurması gerekiyor. Velinin verdiği bilgiler okul yönetimince web tabanlı sisteme girilecek ve öğrencinin kaydı gerçekleştirilecek.
Kayıt işlemini, sisteme girmek için gerekli bilgi ve şifrelere sahip okul görevlileri yapabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, velilerin kayıt işlemlerini olabildiğince kısa zamanda yapmalarını istediklerini bildirdiler.
Okulun kontenjanının dolmaması halinde, kardeşlerin aynı okulda birleştirilmesi, anasınıfını okuduğu okula devam edebilmesi, çalışan anne ve babanın işyerlerinin bulunduğu alanın dahil edildiği okula kayıt yaptırma talepleri değerlendirilecek.
Öte yandan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na (OKS) girecek ilköğretim son sınıf öğrencilerinin izni, 4 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Bu öğrenciler, 11 Haziran Pazartesi gününden itibaren ilköğretim okullarının yaz tatiline gireceği 19 Haziran’a kadar eğitime devam edecekler. Lise son sınıf öğrencileri ise 8 Haziran Cuma gününden itibaren ÖSS’nin yapılacağı 17 Haziran Pazar gününe kadar izinli sayılacaklar. Lise son sınıf öğrencileri, 18 ve 19 Haziran günlerinde okula devam edecekler. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Profesörlere hapis istemi

SONRAKİ HABER

Doğramacı neyin ödülünü aldı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...