01 Haziran 2007 00:00

Kazım da anıt mezar istemezdi

Bu yazımda biraz sitem edeceğim Size derdimi anlatacağım aslında. Malumunuz gazete olarak haberlerine sıkça yer verdiğiniz Kazım Koyuncu, bizim tabirimizle Dina’ka’ki devrimci duruşuyla her zaman kendini belli eden yüreklilerden biriydi.

Paylaş

Bu yazımda biraz sitem edeceğim Size derdimi anlatacağım aslında. Malumunuz gazete olarak haberlerine sıkça yer verdiğiniz Kazım Koyuncu, bizim tabirimizle Dina’ka’ki devrimci duruşuyla her zaman kendini belli eden yüreklilerden biriydi.
Bu sıralarda Kazım’ımızla ilgili bazı sıkıntılar var. Rahat bırakmak istemiyorlar onu. Sistem her zamanki gibi peşinde yine. İlk başta www.kazimkoyuncuanitmezar.com adlı bir site açıldı. Sonra tepkilerle sitenin adı www.unutmadikbiz.com adını aldı. Sadece isim değişikliği o kadar. Siteye ilk girdiğiniz zaman yukarıda da bahsettiğim gibi canımıza bir anıt mezar yapmak istiyorlar. Sitede anıt mezar projesiyle ilgili açıklamalar, resimler var. Bu işi yapan mimarlık şirketi, reklamını en iyi şekilde, Kazım Koyuncu resmi web sitesi adı altında, düzenbazca yapmaya devam ediyor. Bilirsiniz Kazım’ımız özgürlüğe olan inancıyla dünyaya hep meydan okuyan bir devrimciydi. Asi duruşuyla, Karadeniz’in hırçın dalgalarıyla kafa tutuşurdu başkaldırırcasına, hayatın acımasızlıklarına inat.
Onu bir anıt mezar projesiyle tabu haline getirmelerine biz sevenleri olarak izin vermeyeceğiz. Onun üstünden prim yapmaya çalışan, mesleklerini ticari amaca döken, kendilerini sadece para kazanmaya odaklayan mimarlara (!) açık kapı bırakmamaya yönelik olarak mücadele edeceğiz. Hopa’da gömülmek isteyen şair ceketli çocuk hiçbir zaman istemezdi etrafının granitlerle çevrili olmasını. Sistem onu öldükten sonra bile rahat bırakmıyor. Ölümünün 2. yılında bu tür hadiseler yaşanıyorsa, toprağı daha tazeyken canımızı rahat bırakmıyorlarsa, ileride daha kim bilir ne olaylarla karşılaşacağız.
Devrimci kişiliğiyle birlikte bir kültür elçisi olan, denizin çocuklarından dağların çocuklarına koca yüreğiyle selam eden Kazım Koyuncu’yu, canımızı, kullanmalarına izin vermeyeceğiz. Şunu da bilsinler ki iki elimiz yakasındadır o prim elde etmeye çalışanların, insan olma sıfatına daha erişememiş cambazların.
Tufan Çakar
ÖNCEKİ HABER

Anoreksiya nervoza

SONRAKİ HABER

Rakel Dink’ten karara itiraz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...