01 Haziran 2007 00:00

1 Mayıs’ta atılan tokat sahipsiz kaldı

İstanbul Taksim’de polisin kitleye saldırdığı 1 Mayıs kutlamalarında, Çevik Kuvvet Polisi’nin Beyoğlu’nda yemek yiyen Masis Kürkçüğil’e attığı tokat sahipsiz kaldı.

Paylaş

İstanbul Taksim’de polisin kitleye saldırdığı 1 Mayıs kutlamalarında, Çevik Kuvvet Polisi’nin Beyoğlu’nda yemek yiyen Masis Kürkçüğil’e attığı tokat sahipsiz kaldı. İçişleri Bakanlığı müfettişlerince yapılan incelemede tokatın kim tarafından atıldığı tespit edilemedi.
1977’de İstanbul Taksim Meydanı’nda 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan 1 Mayıs kutlamalarının 30. yıldönümünün Taksim’de anılmasını engellemek için İstanbul Valiliği yoğun güvenlik önlemleri almıştı. 56 ili seferber eden Emniyet Genel Müdürlüğü de İzmir, Trabzon, Antalya, Muğla, Erzurum, Samsun, Diyarbakır, Van ve Ankara’dan İstanbul’a 3 bin 500 çevik kuvvet polisini İstanbul’a taşımıştı.
Beyoğlu’nda eşi ile birlikte bir kafede yemek yiyen ÖDP yöneticilerinden Masis Kürkçügil, göstericileri dağıtan polise bulundukları yere doğru biber gazı sıkmasına itiraz edince, gaz maskeli bir polisin tokatı yüzünde patlamıştı.
Bu olayının aydınlatılması amacıyla İçişleri Bakanlığı, olayı soruşturmak üzere mülkiye müfettişi görevlendirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde incelemelerde bulunan müfettişler amatör kamera ile çekilmiş görüntüleri uzmanlara inceletti. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli amirlerin de ifadelerini alındı.
Ancak 1 Mayıs günü İstanbul’da görev yapan çevik kuvvet polislerinden tokatçı polisi ele veren olmadı. Çevik amirleri de 56 ilden İstanbul’a çevik kuvvet geldiğini belirterek tokat atan polisin kimliğini açıklayamadı. Amatör kamera çekimlerinden söz konusu polisin kimliği de tespit edilemedi.
Bu nedenle müfettişlerin hazırladıkları raporlarında tokatçı polis ya da herhangi bir çevik amiri hakkında ceza talep etmediği kaydedildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İsrail’in haksız gözaltıları protesto edildi

SONRAKİ HABER

Demokratikleşmenin engeli ordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...