02 Haziran 2007 00:00

HABAŞ’ta iş kazası

Bakırçay havzasında bulunan HABAŞ Demir-Çelik Fabrikası’nda dün meydana gelen iş kazasında bir işçi hayatını kaybetti. 12 yıldır HABAŞ’ta elektrik bakımcısı olarak çalışan ve emekliliğine 3 ay kaldığı öğrenilen Fahrettin Köylü isimli ...

Paylaş

Bakırçay havzasında bulunan HABAŞ Demir-Çelik Fabrikası’nda dün meydana gelen iş kazasında bir işçi hayatını kaybetti. 12 yıldır HABAŞ’ta elektrik bakımcısı olarak çalışan ve emekliliğine 3 ay kaldığı öğrenilen Fahrettin Köylü isimli işçi, hurda eritilen elektrikli ark ocağına bakım yapmak için çıktığı 7-8 metre yükseklikten düştü.
İşçiler arasında Bakırçay havzasında bulunan fabrikaların iş kazaları açısından en sabıkalısı olarak bilinen HABAŞ’ta sık sık kazalar yaşanıyor, Tek tek ölümlerin yanı sıra, ark ocağının devrilmesi, vinç düşmesi gibi kazalar sonucu toplu ölümler ve yaralanmalar da yaşanıyor.
HABAŞ’ın işçilerle en çok davalık olduğu konunun başında da iş kazaları sonucu sakatlıklar geliyor. Havzada çalışma koşulları bakımından birbirinden farkı olmayan demir-çelik fabrikalarında çalışan 6-7 bin metal işçisi son günlerde kendi aralarında ‘yıpranma payı’ ya da ‘erken emeklilik’ dedikleri itibarı hizmet süresini tartışıyorlardı. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sendika düşmanı patron AKP’den aday adayı

SONRAKİ HABER

İZELMAN işçisi eşit işe eşit ücret istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...