02 Haziran 2007 00:00

Sendika düşmanı patron AKP’den aday adayı

TEKSİF’te örgütlenen Akyıl işçilerini işten atan ve sendikalaşmayı kırmak için her türlü hukuksuz yola başvuran patron, AKP’den milletvekili aday adayı oldu. En son Yargıtay, işten atılan işçiler hakkında verilen işe iade kararını onadı.

Paylaş

TEKSİF’te örgütlenen Akyıl işçilerini işten atan ve sendikalaşmayı kırmak için her türlü hukuksuz yola başvuran patron, AKP’den milletvekili aday adayı oldu. En son Yargıtay, işten atılan işçiler hakkında verilen işe iade kararını onadı. Patron bu karara rağmen “Sendikadan istifa etmezlerse kabul etmem” derken, işçiler mücadelede kararlı olduklarını bildirdiler.
İşçiler son durum hakkında bilgi almak ve TEKSİF Genel Merkezi’nin para yardımını almak için Tür-İş 7. Bölge’de toplantı yaptılar. Toplantıya TEKSİF Genel Başkan Yardımcısı Ali Seyvan ve Genel Sekreteri Mehmet Çakan katıldı.
Son gnel kurluun ardından göreve başladıklarını dile getiren Ali Seyvan, Akyıl işçilerinin verdikleri mücadelenin Diyarbakır açısından önemine dikkat çekti. Seyvan, “Tüm imkânlarımızı kullanarak Akyıl grevini sürdüreceğiz. Burada birlik beraberliğin sağlanması önemli. Emeğin sermayeye karşı savaşını veriyoruz. Bundan sonra daha sık geleceğiz” diye konuştu.
Mehmet Çakan da Akyıl işçilerini mücadelesini ve yaşadıklarını Evrensel gazetesi aracılığıyla takip ettiğini söyledi. Çakan, Evrensel gazetesinin Akyıl işçilerinin yanında olduğunu ifade ederek, “Ben Evrensel’den kadın işçilerin yaşamını okudum: Ve kadınların bu yaşadıklarını her yerde anlatmak gerekiyor. İşçiler evlerindeki buzdolaplarını, alyanslarını satıyor bu direnişi sürdürmek için. Bugün Akyıl patronlarının AKP’den milletvekili aday adayı. Meclis’e giren insanlar emeğin araksında olmalı. Emeğin yanında olan insanları desteklemeliyiz seçimlerde” diye konuştu. Akyıl işçileri ile ilgili girişimlerde bulunduklarını dile getiren Türk-İş Bölge Temsilcisi Bahri Karakoç, Akyıl patronlarının katı bir tutum sergileyerek, işçilerin sendikadan istifa ettikleri takdirde işe alınacaklarını söylediğini aktardı. Tes-İş Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkan Ali Öncü yasaları ihlal eden Akyıl patronları karşısında kamu kurumlarını göreve çağırdı. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

OLEYİS İstanbul’a taşınacak

SONRAKİ HABER

HABAŞ’ta iş kazası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...