02 Haziran 2007 00:00

Evrensel Kültür’de kara ütopyalar

Evrensel Kültür dergisinin bu ayki dosya konusu kara ütopya filmleri. Geleceğe dair ‘kara’ olasılıklar ya da kurgular üzerinden bugüne dair bir şeyler anlatan kara ütopya filmleri acaba bize geleceğimizi gösteriyor mu,

Paylaş

Evrensel Kültür dergisinin bu ayki dosya konusu kara ütopya filmleri. Geleceğe dair ‘kara’ olasılıklar ya da kurgular üzerinden bugüne dair bir şeyler anlatan kara ütopya filmleri acaba bize geleceğimizi gösteriyor mu, eğer gösteriyorsa nasıl bir gelecek var önümüzde? Aydın Çubukçu, Deniz Özgenalp, Necla Algan, Ayşebengi ve Tül Akbal’ın yazıları konuyu farklı bakış açıları ve noktalardan dergiye taşıyor.
Evrensel Kültür’ün her ay üçüncü sayfasında yer verdiği Ali Öz’ün bir fotoğrafı eşliğinde Sennur Sezer’in dizelerinde bu ay Çiçekli bir Ağaç var. Bu ayın edebiyat tartışmalarında ise Tülin Tankut’un Okur ve Edebiyatta cinsiyetçi bakış açısı ile Sabri Gürses’in Medyada çeviri ve intihal başlıklı yazılarına yer veriliyor. Müslim Çelik iki aydır devam ettiği Gülibrişim ağacının çiçekleri başlıklı dizisinde bu ay Ceyhun Atuf Kansu’yu konu ediniyor.
Zehra İpşiroğlu’nun Haldun Taner ve Bertolt Brecht’in tiyatro anlayışlarını karşılaştırdığı yazısı ile Necla Algan’ın Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali değerlendirmesi bu ayın dikkat çeken yazıları arasında.
88 yaşındaki usta ressam Adnan Varınca, yeni kitabı Akdenizli Tanrılar ile dikkat çeken Yaşar Atan ve bu yıl ilki gerçekleştirilen ULİSfotoFEST İstanbul 07’ye katılan İranlı fotoğrafçı Amirali Ghasemi ile yapılan söyleşiler de bu ayki Evrensel Kültür’de. Haziran sayısının öyküleri Murat Bayramoğlu ve Yiğit Kocagöz’den, şiirleri ise Arif Berberoğlu ve Fetih Doğru’dan. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

ZEUS SUNAĞI

SONRAKİ HABER

Mungan okurlarıyla buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa