02 Haziran 2007 00:00

Şam’da ABD hegemonyasına karşı ortak tavır

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, dün başladığı Suriye gezisinde Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya geldi. Görüşmeden, Suriye ve İran’ın, “bölgede Amerikan hegemonyasına karşı koyma” vurgusu öne çıktı.

Paylaş

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, dün başladığı Suriye gezisinde Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya geldi. Görüşmeden, Suriye ve İran’ın, “bölgede Amerikan hegemonyasına karşı koyma” vurgusu öne çıktı. SANA, Suriye’yi ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki’nin Devlet Başkanı Esad tarafından kabul edildiğini bildirdi. Esad ve Mutteki, “bölgede güvenlik ve istikrar sağlanmasının ve bölge kaynaklarının Amerikan hegemonyasına verilmesini amaçlayan baskılara karşı koyulmasının gerekliliğini” dile getirdiler.
Müzakerelere devam kararı
Öte yandan AB Yüksek Temsilcisi Javier Solana ve İran’ın nükleer Başmüzakerecisi Ali Laricani’nin son görüşmesinden “müzakerelere devam” kararı çıktı. İspanya’nın başkenti Madrid’deki toplantı, yaklaşık 4.5 saat sürdü.
Solana, toplantıda herhangi bir aşama kat edilmese de “olumlu bir havanın olduğunu ve iki hafta sonra Laricani ile yeniden bir araya geleceklerin” söyledi. Laricani ise uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin askıya alınması konusunda bir tavır değişikliği olmadığını belirtti.
Toplantıdan önce bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Rice, İran’ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerine bir an önce son vermemesi halinde yeni yaptırımlarla karşılaşacağını söylemişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Lübnan’da çatışmalar yeniden başladı

SONRAKİ HABER

Maliki: Bağdat’ta darbe ihtimal dışı değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...