02 Haziran 2007 00:00

Lübnan’da çatışmalar yeniden başladı

Lübnan ordusunun, ülkenin kuzeyindeki Nehr El Bared Filistin mülteci kampındaki Fethülislam militanlarının mevzilerini bombardımana tuttuğu ifade edilirken askeri bir kaynak, militanların daha önce mülteci kampı civarındaki askeri ...

Paylaş

Lübnan ordusunun, ülkenin kuzeyindeki Nehr El Bared Filistin mülteci kampındaki Fethülislam militanlarının mevzilerini bombardımana tuttuğu ifade edilirken askeri bir kaynak, militanların daha önce mülteci kampı civarındaki askeri mevzilere saldırdığını, bombardımanın da buna karşı bir misilleme olduğunu söyledi.
Kamp içinden bilgi veren bir Filistinli ise Lübnan ordusunun saldırısının önce başladığını söyledi ve bazı sivil kayıplar olduğu haberlerinin geldiğini kaydetti.
Bu arada sabah saatlerinden itibaren topçu ve makineli tüfek ateşinin Nahr El Bared’i sarstığı, kampın içindeki bazı binalardan dumanlar yükseldiği öğrenildi. Fetih El İslam ile Lübnan ordusu arasında 20 Mayıs’ta başlayan çatışmalarda, 80 ila 110 can kaybı olduğu belirtiliyor.
Hizbullah BM kararına tepkili
Öte yandan Lübnan Hizbullahı, Lübnan’ın eski başbakanı Refik Hariri’nin öldürülmesiyle ilgili uluslararası mahkeme kurulması kararına tepki gösterdi.
Lübnan Cumhurbaşkanı’nın tepkisinin ardından Hizbullah da yaptığı yazılı açıklamada, BM’nin söz konusu kararının, Lübnan’ın egemenlik hakkının ihlali olduğunu belirtti.
Açıklamada, kararla Lübnan’ın içişlerine müdahale edildiği, yasa ve BM ilkelerine ters düşüldüğü ifade edildi. (DIŞ HABERLER)
BBC muhabirinin görüntüleri yayınlandı

BBC’nin geçen aylarda kaçırılan Gazze muhabiri Alan Johnston, kendisini kaçıranların yayımladığı bir video kasette, “iyi olduğunu” açıkladı.
Daha önce gazeteciyi kaçırdığını açıklayan “İslam Ordusu” adlı grup tarafından bir internet sitesinde yayımlanan kasette Johnston, “Bana çok iyi davranılıyor” dedi.
Sakin görünen Johnston, ayrıca Filistin hükümetine yönelik uluslararası yaptırımların kaldırılması çağrısında da bulundu.
Johnston’ı kaçıranlar ise, İngiltere’den, Ebu Katada’nın da aralarında olduğu Müslüman mahkumların serbest bırakılması taleplerini yinelediler.
Johnston, 12 Mart’ta Gazze’de evinden ayrıldıktan sonra silahlı kişilerce kaçırılmıştı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Putin ABD’ye karşı tonunu sertleştiriyor

SONRAKİ HABER

Şam’da ABD hegemonyasına karşı ortak tavır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...