02 Haziran 2007 00:00

Yaşamak zor zanaat!

Bölgede üst üste yaşanan sel felaketine karşın hükümet önlem almıyor. Bitlis’in Hizan ilçesinde etkili olan yağışın ardından meydana gelen sele kapılan anne ve oğlu hayatını kaybetti.

Paylaş

Bölgede üst üste yaşanan sel felaketine karşın hükümet önlem almıyor. Bitlis’in Hizan ilçesinde etkili olan yağışın ardından meydana gelen sele kapılan anne ve oğlu hayatını kaybetti. Böylece bölgede selden dolayı bir hafta içinde 15’ten fazla kişi yaşamını yitirdi.
Edinilen bilgilere göre Hizan’ın Kalkanlı köyünde önceki gece etkili olan yağışın ardından sel meydana geldi. Selin ardından Kalkanlı’da yaşayan Çetin ailesinin evini su bastı. Evlerindeki eşyayı kurtarmaya çalışan Fahrettin Çetin, birden yükselen suların etkisiyle sürüklendi. Oğlunu kurtarmak için peşinden giden Vesile Çetin de (54) sulara kapılarak kayboldu.
Arama çalışmalarında anne ve oğlunun cesetlerine ulaşıldı.
Öte yandan Kepirli, Ortaca ve Kalkanlı grup köylerinin bulunduğu alanda meydana gelen şiddetli yağış sonucu birçok alanda taşkın oluştuğu bildirildi. Sel nedeniyle Kepirli, Ortaca ve Kalkanlı köylerinin ulaşımını sağlayan köprünün ulaşıma kapandığı, yükselen suyun arazilere taştığı ve büyük maddi zarar meydana geldiği öğrenildi.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde de gece etkili olan sağanak yağış nedeniyle bir köydeki evlerde su baskınları yaşandı. Bölgede gece saatlerinde yer yer etkili olan sağanak yağış nedeniyle, ilçeye bağlı Karaca köyünde bazı evlerde su baskınları yaşandı, kimi yerlerde su birikintilerinin oluştuğu köyde maddi hasar meydana geldi. (HABER MERKEZİ)

Yaşlılar maaşlarını böyle aldılar
Üç ayda bir ödenen 200 YTL tutarındaki maaşlarını almak isteyen yaşlılar, adeta çile çekiyor.
Diyarbakır’da maaşını almak isteyen yaşlılar, Yenişehir beldesinde bulunan Ziraat Bankası önünde sabahladı. Aralarında kadınların da bulunduğu yaşlılar, sıcakta ve uzun kuyrukta beklememek için yere serdikleri kartonların üzerinde sabahı beklediler. Akşam saat 22.00’den sabah mesai saatine kadar banka önünde bekleyen yaşlılar, evden getirdikleri battaniyelerle gece serinliğinden korunurken tahta kasaları da yastık diye kullandılar.
Şanlıurfa’da izdiham
Şanlıurfa’da ise 65 yaş üstü yaşlı ve sakatlık maaşlarını alabilmek için banka şubesi önünde toplanan yaşlılar, zaman zaman izdihama neden oldu. Ziraat Bankası’nın Yenişehir semtindeki özel işlem merkezi personeli, maaşlarını alabilmek için sabah saatlerinden itibaren banka önünde toplanan yaşlıların işlemlerini kolaylaştırmak için mesaiye 1 saat erken başladı.
Bankanın özel güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet polislerince yoğunluk oluşmaması için ayrı sıralara konulan, ancak sıcak hava nedeniyle dışarıda beklemek istemeyen kadın ve erkekler, sıra kapabilmek için birbirleriyle tartıştı.
Banka yetkilileri, Şanlıurfa’da 11 bin 500 civarında yaşlıya, 3 ayda bir yaşlı ve özürlü maaşı ödendiğini kaydettiler. Maaş alabilmek için 3 ayda bir aynı sıkıntıyı yaşadıklarını belirten kimi yaşlılar ise personel ve şube sayısının artırılmasını istediler.
Yaşlılara, 3 ayda bir yaklaşık 200 YTL ödeniyor. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ABD, PKK’ye karşı ‘üçlü mekanizma’ önerdi

SONRAKİ HABER

EMEK DÜNYASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa