02 Haziran 2007 00:00

Kadınlar, Van’da AKP’li belediyeyi protesto etti

Van’da kadınlar, altyapı sorunlarına dikkat çekmek için belediye binası önünde eylem yaptı.Yalı Mahallesi’ne oturan 100 civarında kadın mahallede kanalizasyon sularının

Paylaş

Van’da kadınlar, altyapı sorunlarına dikkat çekmek için belediye binası önünde eylem yaptı.
Yalı Mahallesi’ne oturan 100 civarında kadın mahallede kanalizasyon sularının dışarı aktığı ve çevreye kötü bir koku yaydığı gerekçesiyle belediye önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Kadınlar belediye başkanı AKP’li Burhan Yenigün ile görüşmek istediklerini bildirdi, ancak Yenigün görüşme talebini geri çevirince polisin de araya girmesiyle kadınlar yeniden mahalleye geri döndü.
Çiçek Can isimli mahalle sakini, kanalizasyon sularından dolayı mahallede duramadıklarını söyledi. Bütün çocuklarının hastalandığını belirten Can, “Seçim öncesi oy için bize mahallenin bütün sorunlarını çözecekleri sözünü verdiler. Ama bize söz verenler belediyeyi kazandıktan sonra burayı unuttular. Oy için insanın sağlığıyla oynamasınlar” dedi.
Ayfer Uraz isimli mahalle sakini de, şu ana kadar sorunu çözmeleri için belediyeye defalarca başvurduklarını, sorunun çözümü yönünde söz verilmesine rağmen bir çalışma başlatılmadığını ifade etti. Uraz, “Bizi hep oyalıyorlar. Kendileri en güzel ve temiz yerlerde otuyorlar, ama bizleri kanalizasyon sularının dışarı aktığı, çöplerin toplanmadığı ve suların gelmediği yerlere mahkum ediyorlar. Biz de insanız ve temiz yerde yaşama hakkımız vardır” dedi.
Belediye yetkilileri ise, mahallenin altyapı çalışmalarına önümüzdeki hafta başlayacaklarını söyledi.(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ROJEV

SONRAKİ HABER

ABD, PKK’ye karşı ‘üçlü mekanizma’ önerdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...