03 Haziran 2007 00:00

Tiyatro oyununa saldırı

Bergama Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencileri ve edebiyat öğretmenlerinin hazırladığı, Yılmaz Erdoğan’ın “Kadınlık Bizde Kalsın” adlı oyunu, Ülkü Ocağı’ndan geldiği iddia edilen bir grup öğrenci ve öğretmen tarafından protesto edildi

Paylaş

Bergama Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencileri ve edebiyat öğretmenlerinin hazırladığı, Yılmaz Erdoğan’ın “Kadınlık Bizde Kalsın” adlı oyunu, Ülkü Ocağı’ndan geldiği iddia edilen bir grup öğrenci ve öğretmen tarafından protesto edildi.
Edebiyat öğretmenleri Ümmü Eminoğlu ve Perihan Demirhan yönetiminde 8 aylık hazırlık sonrası hazırlanan oyunun sahnelendiği sırada, arka sıralardan bir genç ayağa kalkarak cep telefonuna daha önce kaydettiği anlaşılan “Kimse Türk tarihiyle, Türk ordusuyla, polis teşkilatıyla ve insanların inançları ile dalga geçemez” yazılı metni okudu ve öğrencilerin ve izleyicilerin şaşkın bakışları altında yaklaşık on kişi ile birlikte sandalyeleri tekmeleyerek salonu terk etti.
Tiyatrocu öğrenciler ise oyuna bir sonraki sahneden devam etti.
Oyun bitiminde tiyatrocular ayakta alkışlanırken, öfkelenen ve sinirleri bozulan bazı öğrencilerin ağladığı, öğrenci velilerinin ise öfkelendiği görüldü.
Yerel gazete saldırıyı övdü
Endüstri Meslek Lisesi salonunda 30 Mayıs akşamı sergilenen oyunla ilgili 31 Mayıs tarihli yerel Çağdaş Gazetesi’nde çirkin saldırıyı övücü haberler yer aldı. Haberde, oyunda yer almayan bölümlerle ilgili ifadelerin bulunması dikkat çekti. Söz konusu gazete, Endüstri Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mustafa Yaman tarafından kaleme alınan ve oyun yazarı Yılmaz Erdoğan’a, oyunu hazırlayan öğretmenlere, okul yönetimine ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yönelik hakaretler içeren bir yazıya da yer verdi.
Öte yandan saldırı ile ilgili olarak Okul Müdürü Kadir Uludağ’ın bir şikayet dosyası hazırlayarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ileteceği öğrenildi.
Bu arada Bergama Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve öğrenci velileri, saldırıyı kınadıklarını bildirdiler. Bergama Eğitim Sen yöneticileri de saldırıyı kınadıklarını ve yazılı bir açıklama yapacaklarını belirttiler. (Bergama/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

YÖGEH davasında 10 tahliye

SONRAKİ HABER

Yıkımlara karşı toplanıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...