03 Haziran 2007 00:00

Eğitim sistemi protesto edildi

İzmir Kemeraltı Çarşısı’nda “Taş Devri” kıyafetleri giyen, elleri ve ayakları zincirle bağlı yürüyen bir grup liseli, paralı eğitimi ve dershaneleri protesto etti

Paylaş

İzmir Kemeraltı Çarşısı’nda “Taş Devri” kıyafetleri giyen, elleri ve ayakları zincirle bağlı yürüyen bir grup liseli, paralı eğitimi ve dershaneleri protesto etti.
Tarihi Kemeraltı Çarşısı Salepçioğlu İş Hanı’nın önünde, üzerlerindeki “Taş Devri” kıyafetleriyle elleri ve ayakları zincirle bağlı şekilde toplanan Dev-Lis üyesi gençler, paralı eğitimi, dershaneleri ve ÖSS’yi eleştiren sloganlar attı. Eylem kapsamında bir kişi tarafından temsili olarak kırbaçlanan gençler, Kemeraltı Çarşısı girişine kadar yürüdü.
Gençler adına basın açıklamasını okuyan Sinem Özkara, eğitimde eşitlik, adalet ve özgürlük istediklerini bildirdi. Özkara şunları söyledi: “Yüzyıllar önce beyazlar, Afrika’nın kara insanlarını yurtlarından, hayatlarından, umutlarından koparıp çalışmaya zorladılar. Kara insan direnerek, mücadele ederek, hayatlarını ve umutlarını efendilerinden geri aldı. Bugünkü eğitim sistemi de adaleti ve özgürlüğü ortadan kaldırıyor. ÖSS, bizim hayatlarımızı ve umutlarımızı çalıyor. Dershaneler, umutlarımızı ve hayallerimizi parayla satın alıyor. Eşitlik, adalet ve özgürlük istiyoruz. Bize dayatılan köleliğe, sadece çalışmanın, rekabetin ve hayvanca ayakta kalmanın sebebi olan sınav sistemine hayır diyoruz.”
Bergama’da altın madenine karşı verdiği mücadele ile adını duyuran Oktay Konyar’ın da destek verdiği öğrenciler, basın açıklamasının ardından eylemi sona erdirdi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yurtta kalan çocuk intihar etmek istedi

SONRAKİ HABER

YÖGEH davasında 10 tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...