03 Haziran 2007 00:00

Tuzla’da işçiler seçimleri tartıştı

Emek Partisi (EMEP) Tuzla İlçe Örgütü’nde bir araya gelen tersane ve deri işçileri, seçimlerde işçi ve emekçilerin taleplerine sahip çıkacak adayları destekleyecekler

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Tuzla İlçe Örgütü’nde bir araya gelen tersane ve deri işçileri, seçimlerde işçi ve emekçilerin taleplerine sahip çıkacak adayları destekleyecekler. Yaşanan laiklik ve şeriat tartışmalarının işçi ve emekçilerin gündemleri olmadığını belirten işçiler, seçim sürecinde yapacakları çalışmaları konuştular.
Deri-İş Tuzla Şube Başkanı Binali Tay, yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileri ile değişik tersanelerden 70’e yakın işçinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan EMEP GYK Üyesi ve İstanbul İl Yöneticisi Metin İlgün, sermaye partilerinin patronlarla, EMEP’in ise işçi ve emekçilerin görüşlerini alarak seçimlere hazırlandığını ifade etti. Laiklik ve şeriat konusunda birbirleriyle çarpışan kesimlerin, işçi ve emekçilerin sorunlarına gelince aynı noktada buluştuklarını dile getiren İlgün, aynı kesimlerin, Kürt sorununda da inkarcılık ve baskı noktasında birleştiklerine dikkat çekti. İlgün, seçim çalışmalarının temelini, işçi ve emekçilerin talepleri ve Kürt halkının barış taleplerinin oluşturduğunu dile getirdi.
Sendikalar güç vermeli
Deri-İş Tuzla Şube Başkanı Binali Tay, deri işçileri ve sendikalarının yıllardır patronların ve kolluk güçlerinin saldırılarına karşı mücadele ettiğini, bu saldırıların AKP döneminde de devam ettiğini söyledi. AKP’nin, işçi ve emekçilere verdiği hiçbir sözü yerine getirmediğini ifade eden Tay, işçilerin kazanılmış haklarına dönük en büyük saldırıların AKP iktidarı döneminde gerçekleştiğine dikkat çekti. Emekten yana örgütlerin birlikteliğini önemsediklerini belirten Tay, sendikaların da buna güç vermesi gerektiğini ifade etti. Toplantıda söz alan deri ve tersane işçileri, emeğin temsilcilerinin Meclis’e girmesi için tüm güçleriyle çalışacaklarını dile getirdiler. Bölgede çalışan tüm işçilere ulaşmayı hedefleyen bir çalışma yürüteceklerini belirten işçiler, çalışmalara güç vereceklerini dile getirdiler. (İstanbul/EVRENSEL)
Kartal’da da toplantı
EMEP Kartal İlçe Örgütü’nde yapılan toplantıya, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu katıldı. TEKEL, Karayolları ve metal işkolundan işçilerin katıldığı toplantıda, seçim sürecinde işyerlerinde yapılacak çalışmalar konuşuldu. EMEP’in seçim hazırlıkları hakkında işçilere bilgi veren Topçu, üyelerinin işyerlerinde yapacakları çalışmaların seçim sürecinden başarıyla çıkmak için önemli olduğuna dikkat çekti. Toplantıya katılan TEKEL işçileri, AKP’nin TEKEL’i yabancı tekellere peşkeş çekmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ve seçim sürecinde tüm güçleriyle AKP’ye karşı çalışacaklarını ifade ettiler.
ÖNCEKİ HABER

ANAP dağılma sürecine girdi

SONRAKİ HABER

MERCEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...