03 Haziran 2007 00:00

Karacan yeniden aday

Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan, Lastik-İş Kocaeli Şube binasında yaptığı basın açıklamasında, 9-10 Haziran’da gerçekleştirilecek Lastik-İş Genel Kongresi’nde yeniden aday olacağını açıkladı. Karacan ayrıca, ülkedeki ekonomik ve siyasal gelişmeler ve seçim süreci hakkında açıklamalar yaptı

Paylaş

Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan, Lastik-İş Kocaeli Şube binasında yaptığı basın açıklamasında, 9-10 Haziran’da gerçekleştirilecek Lastik-İş Genel Kongresi’nde yeniden aday olacağını açıkladı. Karacan ayrıca, ülkedeki ekonomik ve siyasal gelişmeler ve seçim süreci hakkında açıklamalar yaptı.
Lastik-İş Genel Kurulu’nun ülkenin ekonomik, siyasal ve sosyal açılardan büyük belirsizliklerle karşı karşıya kaldığı bir dönemde gerçekleştirileceğine dikkat çeken Karacan, “Ülkemizde uzun yıllardır emekçilerin gelirlerini azaltmayı amaçlayan bir ekonomik program uygulanmaktadır. Bu program, 2001 krizinden sonra daha da katılaştırılarak sürdürülmüştür. Ekonomik hedeflere ulaşabilmek için işçilerin hak ve özgürlükleri, grev hakkı başta olmak üzere sürekli sınırlanmıştır. Sendikamızın taşıt lastiği işyerlerinde aldığı grev kararlarının 4 kez üst üste ertelenmiş olması, bu durumun açık bir örneğidir” dedi.
Karacan, sorunlardan çıkış yolunun IMF aracılığıyla uygulanan politikalardan vazgeçmekte olduğunu ifade etti. Son dönemde çalışanların kazanılmış haklarını gerileten ve iş güvencesini zayıflatan yasaların çıkarıldığını belirten Karacan, “İş Kanunu çıkarılmış, grev ertelemeleri devam etmiş, sosyal haklar geliştirilememiştir” dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ülkede oluşan kargaşanın karşısında sendikaların, işçilerin haklarını koruyacak bir hatta durması gerektiğini dile getiren Karacan, seçimlerin bunun için fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Karacan, yaşanan tartışmaların gerginlikleri artırmaktan başka bir sonuç vermeyeceğini de sözlerine ekledi. Genel kurulda yeniden aday olduğunu belirten Karacan, kurulun, lastik işçisinin birliğini ortaya koyacağını ifade etti. (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Türkiye Maden-İş’in kongresi başladı

SONRAKİ HABER

Korucu sayısı 40 bine çıkarılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...