03 Haziran 2007 00:00

Nazım Hikmet fotoğraflarla anılıyor

Büyük şair Nazım Hikmet ölüm yıldönümünde, Ankara 78’liler Derneği ile Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) Toplumcu Belgesel Atölyesi’nin ortak hazırladığı “Sevdalınız Komünisttir” adlı sokak sergisiyle anılıyor.

Paylaş

Büyük şair Nazım Hikmet ölüm yıldönümünde, Ankara 78’liler Derneği ile Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) Toplumcu Belgesel Atölyesi’nin ortak hazırladığı “Sevdalınız Komünisttir” adlı sokak sergisiyle anılıyor. Konur Sokak’ta dün açılan fotoğraf sergisi, Nazım Hikmet fotoğraflarıyla, şair için yazılmış şiirler ve yazılardan oluşuyor. Aralarında Boris Slutski (Rusya), Ante Popovski (Makedonya), Cemal Süreya, Jean-Paul Sartre, Yannis Ritsos, Louis Aragon, Joseph North (ABD) gibi birçok yazar ve düşünürün Hikmet hakkında yazdıkları, onun dünya çapında sevilen ve sayılan bir şair olduğunu kanıtlıyor.
Şair Mehmet Özer, 2007’nin Nazım Hikmet’in 44’ncü ölüm yıldönümü olduğunu ve Hikmet’in 60 yıl yaşadığını kaydederek, onu bugün andıklarını ve Hikmet’in sonsuza kadar yaşayacağını ifade etti. Bu ülkenin aydınlarının tıpkı Nazım gibi zindanlardan geçtiğini ve onun şiirlerini hapishanelerde öğrendiklerini belirten Özer, Nazım komünist bir şairdir, sergimiz ona adanmıştır” dedi.
Açılışa katılanlar hep beraber, Nazım’ın şiirinden bestelenmiş, “Karlı Kayın Ormanı”nı söylediler. Sergi bugün de Konur Sokak’ta izlenebilir. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Su bile yarıyor diyorsanız...

SONRAKİ HABER

Memleket şairidir Nazım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...