03 Haziran 2007 00:00

Su bile yarıyor diyorsanız...

"Yemiyorum ama kilo alıyorum, diyet yapmama rağmen kilo veremiyorum" gibi şikayetlerden yakınıyorsanız doktora görünmeniz gerekebilir.

Paylaş

"Yemiyorum ama kilo alıyorum, diyet yapmama rağmen kilo veremiyorum" gibi şikayetlerden yakınıyorsanız doktora görünmeniz gerekebilir. Uzmanlar diyet yapmasına rağmen kilo vermede güçlük çekenlerin, tiroit testi yaptırmaları gerektiğini, aksi takdirde obezitenin yanı sıra çeşitli sağlık sorunları da yaşayabileceklerini belirtiyor.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Tetiker, sadece kan testi ile belirlenebilen tiroit bezi hastalıklarının tedavi edilmemesinin çok ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunu ifade etti.
Bu belirtilere dikkat
Tetiker, halsizlik, çabuk yorulma, hareketlerde yavaşlama, kalp atışlarının yavaşlaması, uyku eğiliminin artması, soğuğa dayanıksızlık, ses kalınlaşması, yavaş ve kısık sesle konuşma, deride kalınlaşma, saç dökülmesi, kaşların kenarlardan dökülmesi, kabızlık, yüz ve göz kapaklarında şişliğinin de önemli belirtiler olduğunu söyledi. (TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

Resmi rakamlar bile ürkütücü

SONRAKİ HABER

Nazım Hikmet fotoğraflarla anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...