03 Haziran 2007 00:00

ABD, Somali’ye yine bomba yağdırdı

ABD, aylar sonra yine “El Kaide militanları”nı bahane ederek Afrika’daki çıkarlarını tehdit eden Somali’ye saldırdı.

Paylaş

ABD, aylar sonra yine “El Kaide militanları”nı bahane ederek Afrika’daki çıkarlarını tehdit eden Somali’ye saldırdı.
ABD ordusuna ait bir savaş gemisinin, Afrika’nın iç çatışmalar sarmalındaki ülkesi Somali’ye bomba yağdırdığı öğrenildi. Puntland bölgesinde bulunan ve “militanlara ait olduğu” iddia edilen üssün, Amerikan muhribinden açılan ateşle yerle bir edildiği bildirildi.
ABD, birkaç ay öncesine kadar İslamcı militanların kontrolünde bulunan Somali’ye, “El Kaide”yi bahane ederek saldırmıştı. Art arda yapılan iki bombardımanda, militanlar değil 50’yi aşkın sivil ve özellikle çobanlar ölmüştü.
Saldırılar, Etiyopya’nın, Somali’de İslamcı militanların yükselişinden endişe duyması nedeniyle ülkeyi işgal etmesinin ardından gelmişti. Etiyopya ordusu, Afrika Birliği’ne bağlı askerlerle birlikte halen Somali’de bulunuyor.
Somali’nin bölge valisi Muse Gelle, saldırının önceki gün düzenlendiğini ifade ederek “operasyonla, Bargal liman kasabasına sürat botlarıyla gelerek üsse yerleşen militanlara darbe indirildiğini” kaydetti. ABD Savunma Bakanlığı ise konuyla ilgili bir bilgisi olmadığını belirtti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Trablus’ta ağır kayıp

SONRAKİ HABER

Moskova-Washington hattında karşılıklı atışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...