03 Haziran 2007 00:00

Bakan sattı MÜSİAD savundu

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (MÜSİAD) Antalya’nın Kemer İlçesinde düzenlenen Genel İdare Kurulu toplantısına katıldı.

Paylaş

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (MÜSİAD) Antalya’nın Kemer İlçesinde düzenlenen Genel İdare Kurulu toplantısına katıldı. Devletin ekonomik faaliyette bulunmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Unakıtan, “TÜPRAŞ’ı Koç Grubu’na sattık. Kötü mü yaptık? Koç mu daha iyi yönetir, devlet mi daha iyi yönetir? Devlet devletliğini yapsın. Ekonomi özel sektörde olsun’’ diye konuştu. Devletin bankacılık da yapamayacağını anlatan Bakan Unakıtan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ziraat Bankası devlette kalsın deniliyor. Devlet bankacılık da yapamaz. Ziraat Bankası da özelleştirilecek. Devlet bankalarında müfettişler eksik olmuyor. ‘Şu krediyi kime verdin?’, ‘Niye verdin?’ diye yöneticiler hakkında soruşturma yapılıyor. Bunun için de geçmişte devlet bankaları en az kredi veren bankalardı. Bizim dönemimizde kredi verme oranlarını arttırdık. Ne kadar çok kredi verirsen bu ekonomiye katkı yapar. Halk Bankası ve Vakıflar Bankası da karlılıkta çok iyi durumdalar.
Kamu da kalsın
MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat da MÜSİAD olarak bankalardaki yabancı payının yüzde 40 düzeylerinde kalmasını istediklerini belirtti. Bolat, sözlerini şöyle tamamladı: “Ziraat Bankasının özelleştirilmemesini istiyoruz. Vakıfbank ve Halk Bankasının halka açılmasını istiyoruz” dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Uludağ teleferiği yaz tarifesine başladı

SONRAKİ HABER

Sosyal Güvenlik taşınmazları satılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...