04 Haziran 2007 00:00

Terim bireysel hatalardan yakındı

Bosna-Hersek’e 3-2 yenilerek EURO 2008 Elemeleri C Grubu’nda ilk yenilgisini alan A Milli Takım’da, Teknik Direktör Fatih Terim, bireysel hatalardan yakındı.

Paylaş

Bosna-Hersek’e 3-2 yenilerek EURO 2008 Elemeleri C Grubu’nda ilk yenilgisini alan A Milli Takım’da, Teknik Direktör Fatih Terim, bireysel hatalardan yakındı.
Maçtan sonra bir açıklama yapan Terim, ‘’Bir maçta birden çok hata denk gelince galip gelmeniz için fazla gol atmanız gerekiyor. Kendimiz taç atarken, gol yiyoruz. Devre bitiyor, top bizde, rakibe veriyoruz, gol yiyoruz. Son saniyede olan da zaten ortada. Altı pasın ortasında, yani en çok oyuncumuzun bulunması gereken yerde olmuyoruz, tamamen konsantre eksikliği. Bosna Hersek 2-2’ye razıyken 3-2’yi buldu. Bu kadar hata bir araya gelince kazanmak için fazla atmanız lazım. Gol pozisyonlarına girdik, ama olmadı. Ferdi hatalara da yapacak bir şey yok’’ dedi.
‘Finallere gideceğiz’
Terim, grupta Yunanistan ve Norveç’in maçlarını kazandıklarının hatırlatılması üzerine, ‘’Çarşamba günü 2. devre başlıyor. 2. yarı öncesi kimse de bir ümitsizlik, moral bozukluğu olmasın. Bize yetişseler bile bizden 1 maç fazla oynadıkları için yine de biz avantajlıyız. Yunanistan, Macaristan ve Bosna Hersek ile bir aksilik olmazsa kendi evimizde oynayacağız. Finallere gideceğiz, bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.
Bir gazetecinin ‘’6 maçlık serinin en kötü oyununu sergiledik diyebilir miyiz?’’ şeklindeki sorusu üzerine Fatih Terim, ‘’Çok bariz biçimde bazı arkadaşlarda yorgunluk vardı. Buna rağmen 10 pozisyonumuz var. İşin özü şu, hem karşı kaleye, hem de kalenize siz gol atarsanız galip gelmek için karşı kaleye 1 fazla atmanız lazım. Hiçbir oyuncuma kızmadım, aslanlar gibi oynadılar ama olmadı’’ cevabını verdi.
Fatih Terim, savunmada yapılan basit hatalar üzerine yeni dönemde milli takımda herhangi bir opersayon yapmayacağını söyleyerek, Gökhan ve Servet’e güvendiğini aktardı. Terim, “Her maçta hata yapana operasyon yaparsak, bir sonraki maça oyuncu kalmaz. 4-5 maç gol yemediğimiz dönemde de onlar görev yapıyordu’’ diye konuştu.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim, karşılaşmanın İsveçli hakemleri hakkında konuşmaktan kaçınarak, Bosna Hersek’in galibiyetine gölge düşürmek istemediğini vurguladı. Hakemi yenilgiye bahane eden bir anlayış içinde olmayacaklarını belirten Terim, “Yüz kere oynasak maç bu sonuçla bitmezdi ama futbolda bu da var. Futbolda her zaman sürprizlere yer var’’ dedi.
Boşnak hoca gençleri övdü
Bosna-Hersek Milli Takımı Teknik Direktörü Fuad Muzurovic de alınan galibiyetten dolayı özellikle genç oyuncularını kutladı.
Türk Milli Takımı’nı kendilerine karşı kaybetse dahi grupta favori gördüğünü vurgulayan Muzurovic, ‘’Maçı kazanmamızda en büyük etken genç oyuncularımızdır. Yediğimiz gollerden sonra sonuna kadar pes etmeyip mücadelelerini sürdürdüler ve de karşılığında ödülünü aldılar’’ dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

LeBron’lu Cleveland NBA finalinde

SONRAKİ HABER

Balkan TV geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...