04 Haziran 2007 00:00

LeBron’lu Cleveland NBA finalinde

Detroit Pistons’ı sahasında 98-82 mağlup eden Cleveland Cavaliers, seride 4-2 öne geçti ve tarihinde ilk kez NBA finaline yükseldi.

Paylaş

Detroit Pistons’ı sahasında 98-82 mağlup eden Cleveland Cavaliers, seride 4-2 öne geçti ve tarihinde ilk kez NBA finaline yükseldi.
Doğu Konferansı finalinin 6. maçında Detroit Pistons’ı 98-82’lik skorla geçmeyi başaran Cleveland Cavaliers, üst üste 4 maç kazanarak seriyi 4-2’ye getirdi ve tarihinde ilk kez ismini NBA finaline yazdırdı. Cavaliers finalde, Batı Konferansı finalinde Utah Jazz’ı 4-1 ile geçen San Antonio Spurs ile karşı karşıya gelecek.
Son çeyreğe kadar büyük çekişme içinde geçen maçta, oyuna sonradan girerek kullandığı 5 üç sayılık atışın tamamını sayıya çevirmeyi başaran Daniel Gibson, takımını galibiyete taşıyan oyuncu oldu. 31 sayı ile sahanın en skorer ismi olan çaylak oyuncu, 30 dakika süre aldı ve hücumdaki olağanüstü performansına 6 ribaunt ile 2’de asist ekledi.
Serinin 5. maçındaki 48 sayı 9 ribaunt ve 7 asistlik inanılmaz performansının ardından, 6. maçta ön plana çıkmak yerine takım arkadaşlarını devreye sokmaya çalışan LeBron James, 20 sayı üretti. LeBron, 5. maçtaki kadar sorumluluk almamasına rağmen hanesine 14 ribaunt , 8 asist ile 2 top çalma ve 2 blok yazdırmayı bildi.
Chauncey Billups döküldü
Hücumdaki ve savunmadaki başarılı performansıyla Detroit Pistons’ın en etkili ismi olmayı başaran Richard Hamilton, 20/10 saha içi isabetiyle 29 sayı üretti. Takımının en skorer oyuncusu olan Hamilton, oyunda kaldığı 37 dakika boyunca da savunmada LeBron’u durdurma görevini üstlendi. 5. maçta 20 sayı üreterek Pistons formasıyla play-off’lardaki en iyi performansını sergileyen Chris Webber, 6. maçı 13 sayı ve 6 ribaunt ile tamamladı.
Maçın tamamlanmasına 7 dakika 44 saniye kala 6. faulünü alarak oyun dışında kalan Rasheed Wallace, 2 teknik faul alarak oyundan atıldı. 31 dakika mücadele eden Wallace’ın 11 sayı, 3 top çalma ve 2 ribauntlık performansı takımının yenilgisini önlemeye yetmedi.
Pistons’ın 44 dakika oyunda kalan yıldızı Chauncey Billups ise 9 sayıda kalarak takımının hüsranında baş rolü oynadı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Danimarka’da olay

SONRAKİ HABER

Terim bireysel hatalardan yakındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...