04 Haziran 2007 00:00

Onbinler Chavez’e destek için sokakta

Venezüella’da onbinlerce kişi ülkenin halkçı Devlet Başkanı Hugo Chavez’e destek için sokaklara döküldü.

Paylaş

Venezüella’da onbinlerce kişi ülkenin halkçı Devlet Başkanı Hugo Chavez’e destek için sokaklara döküldü.
Başkent Caracas’ta yapılan eylemle Venezüella halkının, ABD destekli RCTV kanalının lisansını yenilemeyen Chavez’e desteği tazelendi.
Bu destekten güç alan Chavez ise mitingde yaptığı konuşmada, “Eğer Venezüella oligarşisi halen kontrolünde bulundurduğu araçları saldırı amacıyla kullanmaya devam ederse, elindeki herşeyi tek tek kaybedecek” ifadelerini kullandı.
Chavez’in darbe destekçisi RCTV kararı, emekçilerce coşkuyla karşılanırken, ABD ve ABD destekli muhalefetin saldırılarına neden olmuştu.
Önceki gün yapılan eylemde ise, onbinlerce emekçi Chavez’in kararının arkasında olduğunu yineledi. “Chavez gitmeyecek” sloganları atan ve kızıllara bürünen işçi, emekçi, öğrenci, genç-yaşlı onbinlerce Venezüellalı “Chavez’in radyo ve televizyon kurumlarını demokratikleştirme çabalarına destek verdiklerini” bildirdi.
“Bugünden itibaren karşı saldırılarımız ülke genelinde başlıyor” diyen Chavez, ülkede yapılan RCTV yanlısı eylemlerin ise hükümetine karşı “kadife darbe”nin bir parçası olduğunu ifade etti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Lübnan ordusu çeperi daraltıyor

SONRAKİ HABER

‘İngiltere çekilmeye hazırlanıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...