04 Haziran 2007 00:00

Kürt liderlerden ortak tavır:Sorunlar diyalogla çözülsün

Kürdistan Federal Bölgesi’ndeki (Kuzey Irak) Kürt partilerin liderleri Celal Talabani ve Mesut Barzani, sınıra yığınak yapan Türkiye’nin Irak topraklarını ihlal etmediğini ifade etti

Paylaş

Kürdistan Federal Bölgesi’ndeki (Kuzey Irak) Kürt partilerin liderleri Celal Talabani ve Mesut Barzani, sınıra yığınak yapan Türkiye’nin Irak topraklarını ihlal etmediğini ifade etti. İki lider, sorunların diyalogla çözülmesinden yana olduklarını bir kez daha dile getirdi.
Talabani ve Barzani, bölgede yaşanan son gelişmeleri ele almak üzere dün Süleymaniye’ye bağlı Dukan kasabasında bir araya geldi. Görüşmelere Bölge Başbakanı Neçirvan Barzani ve iki partinin üst düzey yetkilileri de katıldı.
Yaklaşık dört saat süren güvenlik zirvesinin ardından basın mesuplarının karşısına geçen Talabani ve Barzani, sorunların diyalogla çözülmesi çağrısını bir kez daha yineledi. Bölgesel yönetimin Başkanı Mesud Barzani, Türkiye Cumhuriyeti’nin Irak sınırına yığınak yaptığına dikkat çekti. Barzani, bazı bölgelere yönelik topçu ateşi olsa da Türk askerinin Irak sınırını ihlal etmediğini ifade etti. Barzani, Kuzey Irak’a yönelik bir tehdidin tüm Irak’a yapılmış sayılacağını ifade ederek, sorunların diplomasi yoluyla çözülmesini istedi.
Kerkük referandumu
Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ise, Irak anayasasının Kerkük kentinin statüsüyle ilgili yıl sonunda referandum yapılmasını öngören 140. maddesinin uygulanmasında sorun olmadığını söyledi. Talabani, referandum öncesi ilk adım olan normalleşme sürecinin tamalanması için kente sonradan yerleştirilen Araplara tazminat formlarını dağıtmaya başladıklarını ifade etti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

KONUM

SONRAKİ HABER

Yargıtay’tan sınır ötesi talep

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa