05 Haziran 2007 00:00

ret bûl eyır reyz

“Ahh benim şair yüreğim, onulmaz nazeninim, kürdili hicazkar bir ezgi şenlendi yüreğimde, küçük bir tohumun pıtırdayışı gibi ve... Ve... Gerisi gelmiyor işte... Şair yüreğimmiş.

Paylaş

“Ahh benim şair yüreğim, onulmaz nazeninim, kürdili hicazkar bir ezgi şenlendi yüreğimde, küçük bir tohumun pıtırdayışı gibi ve... Ve... Gerisi gelmiyor işte... Şair yüreğimmiş. Yüreğini yiyeyim senin. Kendine gel oğlum Celil! Ne şairi, kendi halinde bir Edebiyat öğretmenisin sen! Uykusuzluktan herhalde. Yedide kalktık anasını satayım! Pazar pazar ne uyuyorsun sen çocuğun aklına! Çoçuk bu, o isteyecek, sen “düşünürüz” deyip geçiştireceksin!” diye geçiriyordu içinden Celil.
- Baba, burda oturalım, burdan çok güzel görünüyor!
- Oturalım yavrum...
- Baba tam vaktinde geldik. Ret bûl eyır reyz bu sene çok çekişmeli geçecek. Benim favorim Kobra takımından Amerikalı pilot Mayk Mangold! Harika sortileri var. Sen kimi tutuyorsun?
- İyi olan kazansın evladım...
“Sortiyi ne ara öğrendin be yavrum, sortiyi ne ara öğrendin! Benim favorim Hezarfen Ahmet Çelebi! Hadi bakalım! Hezarfeni tutuyorum ben! Kimdir Hezarfen diye sorsam apışıp kalırsın. Amerikalı Mayk Mongol’u biliyorsun ama...”
- Başlıyor baba!
- Başlasın bakalım...
- Babu bu yıl “ret bûl eyır reyz”i 140 ülkeden 400 milyon kişi televizyondan izleyecekmiş. Biz yarışı Haliç’te canlı izleme imkanı bulan şanslı azınlığız baba! İşte başladı!
“Aha çarpıyor! Sıyırdı valla... Benim aklım yine Hezarfen’de kaldı hacı! Böyle motorla, böyle kanatlarla dedem de uçar! Pervaneye bak hızdan görünmüyor. Mayk, sen kanat takıp uçabilir misin? Kuş gibi... Galata Kulesi’nden pııııırrrr Üsküdar’a. Boğazı geçiyor adam. Nasıldı o şarkı... Uuuç mirim uç çelebiim Hicaz’a kadar uuuç! Padişah lûtfu ne anlar ayak ucuuuma düüüüş! Aha düşüyor!”
- Baba çok susadım!
- Tamam çocuğum alırım ben şimdi...
“Şuraya bak bütün esnaf su işine girmiş. Herife su şişelerinden siper yapmış. Terzi bile su satıyor dinine yandığımın! Ne yazıyor şurada? Ret bûl enerji içeceği... Promosyon. Bedava! Hadi canım, enerji içeceği mi içiririm ben çocuğuma! Bedava verseler içirmem! Keza bedava veriyorlar ve içirmiyorum! Şurdan yarım kilo erikle kiraz alayım... Suyu da unutmayalım, yandı çocuk susuzluktan. Buradan çıkınca da doğru Galata Kulesi’ne! Hezarfen’i tanımıyor diye çocuğa kızıyorsun; peki sen anlattın mı çocuğa Hezarfen’i Celil? Anlatmadın... E, ne konuşuyorsun öyleyse? Uuuç mirim uç, bu yürek kafeste durur mu hiç hadi uuuç! Uuuuç mirim uç, bu yürek aheste durur mu hiç hadi uuuuç!”
- Su ne kadar hemşerim?
M. Öner
ÖNCEKİ HABER

dünyanın en şanslı insanı

SONRAKİ HABER

EMEK DÜNYASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...