05 Haziran 2007 00:00

Tugay’a sambalı veda

(A) Milli Futbol Takımı bugün Almanya’nın Dortmund kentindeki özel maçta, Brezilya ile karşı karşıya gelecek. Bu arada karşılaşma aynı zamanda Tugay Kerimoğlu’nun milli jübilesi olacak.

Paylaş

(A) Milli Futbol Takımı bugün Almanya’nın Dortmund kentindeki özel maçta, Brezilya ile karşı karşıya gelecek. Bu arada karşılaşma aynı zamanda Tugay Kerimoğlu’nun milli jübilesi olacak. Tugay, Brezilya maçıyla milli formaya veda edecek.
Avrupa Şampiyonası eleme grubunda geçtiğimiz cumartesi gecesi deplasmanda Bosna Hersek’e 3-2 yenilerek liderliğini kaybeden milli takım, bugün Brezilya karşısında iyi bir sonuç alarak moralini düzeltmeye çalışacak.
Saat 21.00’de başlayacak karşılaşma Show TV’den naklen ekrana gelecek.
Sahaya takım kaptanı olarak, 94. kez (A) milli oluşunu temsilen 94 numaralı formayla çıkacak olan Tugay, milli takımda jübilesini yapacak.
(A) milli formayı ilk kez 27 Mayıs 1990 tarihinde İzmir’de oynanan ve golsüz beraberlikle sonuçlanan Türkiye-Çek Cumhuriyeti özel maçında giyen Tugay Kerimoğlu, 93 kez (A), 10 kez Ümit, 8 kez 18 yaş altı, 13 kez 16 yaş altı, 15 kez de olimpik olmak üzere toplam 139 kez milli takımlarda görev yaptı. Tugay, (A) Milli Takım’da Ukrayna ve Finlandiya’ya birer gol kaydetti.
Futbol yaşantısını halen İngiltere Premier Ligi takımlarından Blackburn Rovers’ta sürdüren 36 yaşındaki Tugay, 2001 yılından bu yana fomasını giydiği kulübüyle sözleşmesini geçen ay 1 yıl daha uzatmıştı.
Aurelio ülkesine karşı
(A) Milli Futbol Takımı’nın Brezilya ile yapacağı özel maç, aday kadroda yer alan Mehmet Aurelio için ayrı bir anlam taşıyor. Türk Milli Futbol Takımı’nın Brezilya asıllı futbolcusu Aurelio, bugünkü maçta ülkesine karşı ilk kez rakip olarak sahaya çıkacak olmanın heyecanını yaşıyor.
Türk Milli Futbol Takımı’nın 84 yıllık tarihinde forma giyen ilk yabancı asıllı futbolcu olan 30 yaşındaki Aurelio, ay-yıldızlı forma altında toplam 9 maça çıktı.
Brezilya ile 5. buluşma
Türkiye ile Brezilya (A) milli futbol takımları, bugün Almanya’da yapacakları özel maçla birlikte, tarihlerinde 5. kez karşı karşıya gelecek.
İki ülke milli takımları arasında geride kalan 4 maçtan 1’i berabere biterken, 3’ünü Brezilya kazandı, Türkiye henüz galibiyet alamadı.
Türk Milli Takımı’nın toplam 3 golüne, Brezilya 6 golle yanıt verdi. 1956’da yapılan ve Brezilya’nın 1-0 galibiyetiyle sonuçlanan özel maçla başlayan temaslarda 2002 yılında Güney Kore ve Japonya’nın ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası finallerinde iki takımın maçları adeta nefesleri kesti. Oldukça çekişmeli geçen maçlarda Brezilya, grupta 2-1 yendiği Türkiye’yi, yarı finalde de 1-0 mağlup ederek finale çıkıp, daha sonra da kupaya uzanmıştı.
İki ülke (A) milli futbol takımları, en son maçlarını 2003 yılında Fransa’da düzenlenen Konfederasyon Kupası’nda yapmış ve müsabaka 2-2 bitmişti. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Usulsüzlük savcılığa bildirilmedi üstü örtüldü

SONRAKİ HABER

SSPE hastası 2 çocuk yardım bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...