05 Haziran 2007 00:00

‘KKKA’ya karşı önlem alınmalı’

SES Merkez Yönetim Kurulu, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı tedbirler alınmasını istedi.

Paylaş

SES Merkez Yönetim Kurulu, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı tedbirler alınmasını istedi.
SES’ten dün yapılan yazılı açıklamada, KKKA’nın Türkiye’de 2002 yılında ilk kez görüldüğü ve bugüne kadar 1200’e yakın vaka tespit edildiği bildirildi. Hastalığa yakalanma riski taşıyanların, kene popülasyonuna maruz kalan tarım ve hayvancılık çalışanları ve tedavi etmeye çalışan sağlık çalışanları olduğu kaydedilen açıklamada, 1200 vakadan 65’inin hayatını kaybettiğine dikkat çekildi. Açıklamada, hava sıcaklıklarının artmasının kenelerin sayısını artırdığı, kuş gribi salgını nedeniyle tavukların itlaf edilmesinin de kene popülasyonunu artırdığının savunulduğu kaydedildi. IMF ve Dünya Bankası, uygulattığı tarım ve hayvancılık politikalarının yıkımlara yol açtığı ifade edilen açıklamada, kırsal alandaki uç bölgelerde sağlık evlerinin personel eksikliği nedeniyle kapalı olduğu dile getirildi.
KKKA nedeniyle veterinerlerin, mezbaha işçilerinin, dış ortamlarda çalışanların, hayvancılıkla uğraşanların ve endemik bölgelerde çalışan sağlık emekçilerinin risk altında olduğunun altı çizilerek, “Çalışanlar eldiven, uzun önlük, gözlük, maske kullanma gibi bariyer önlemleri mutlaka kullanılmalıdır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
Keneden bir ölüm daha

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle tedavi gören kadın, yaşamını yitirdi. Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde 2 Haziran’dan itibaren tedavi gören 33 yaşındaki H.U, yaşamını yitirdi. Merkeze bağlı Karamehmetoğlu köyünde yaşayan 4 çocuk annesi H.U’yu, 10 gün önce tarlada çalışırken kene ısırdığı öğrenildi.
ÖNCEKİ HABER

Tüzel İzmir’den Erbaş Ankara’dan aday

SONRAKİ HABER

GÜNCEL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...