05 Haziran 2007 00:00

Aday listeleri hareketlendirdi

Birkaç gün öncesine kadar birlik sağlayacaklarına kesin gözüyle bakılan sağdaki iki parti için son gün sancılı geçti. Birleşemeyen ANAP ve DP’den istifalar dün de devam etti. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz Rize’den bağımsız aday olurken, DP ile ipleri koparan Erkan Mumcu, dün yüzünü sağdaki daha küçük partilere dönerek ittifak görüşmelerinde bulundu. CHP’de 62 milletvekili liste dışı kaldı.

Paylaş

ANAP ile DP’nin son anda yaşadığı kriz sonucu birleşememesine tepkiler sürüyor. ANAP ve DP’de dün de istifalar devam etti.
ANAP MKYK üyesi Cengiz Altınkaya da partiden istifa edenlerin arasına katıldı. ANAP Rize İl Teşkilatı toplu olarak partiden istifa ederken Eski bakanlardan ve ANAP kurucularından Cavit Kavak da partisinden istifa etti. Mumcu’nun danışmanı, avukat Abdülkadir Baş da milletvekili aday adaylığından çekildi.
Öte yandan ANAP başka ittifaklara yöneldi. Bu çerçevede Mumcu’nun, Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk ve Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan’la görüştüğü kaydedildi. Mumcu’nun Saadet Partisi ve BBP ile görüşeceği belirtiliyor.
Öte yandan DP GİK üyesi Bahattin Şeker, partideki görevlerinden istifa etti, milletvekili adaylığından da çekildi. Deniz Ülke Arıboğan ve Mehmet Ali Bayar da milletvekilliği adaylığından çekildiler. (HABER MERKEZİ)
b>CHP’de 62 vekil liste dışı
CHP’de 149 milletvekilinden 62’si liste dışı bırakılırken, 30’a yakın milletvekili de seçilmesi zor sıralara yerleştirildi. CHP Parti Meclisi uzun süren toplantının ardından sona erdi. Toplantıda, adaylar tek tek okunarak Meclis üyelerinin onayına sunuldu. DSP kökenli adaylar seçilebilecek yerlerden aday gösterildi. Listelerde, CHP Gençlik Kolları’ndan aday adayı olan hiçbir isim yer bulamadı. Ön seçim yapılan illerdeki aday sıralaması aynen korundu. İstanbul 3’üncü bölgede 14’üncü sıradan aday gösterilen Örsan Kunter Öymen, seçilmesinin mümkün olmadığını belirterek adaylıktan istifa etti.
Deniz Baykal, Antalya birinci sıradan aday olacak. ANAP’tan istifa ederek CHP’ye katılan, Edip Safder Gaydalı Bitlis’ten, Lütfullah Kayalar da Yozgat’tan liste başı oldu. (Ankara/EVRENSEL)
Yılmaz, Rize’den aday
ANAP’ta Rize milletvekilliği yapan Ahmet Kabil, Mesut Yılmaz’ın Rize’den bağımsız aday olacağını açıkladı. Kabil, Rize’den yayın yapan Çay TV’nin programına uydu aracılığıyla konuk oldu. Kabil yaptığı açıklamada, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın Rize’den bağımsız aday olacağını söyledi. Kabil, “Yılmaz, bağımsız adaylık dilekçesini vermek için beni vekil tayin etti” dedi. Yılmaz da ANAP’tan istifa etti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Festival kardeşlik mesajlarıyla son buldu

SONRAKİ HABER

Tüzel İzmir’den Erbaş Ankara’dan aday

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...