05 Haziran 2007 00:00

Fetih El İslam ikinci cepheyi zorluyor

Nahr El Bared Mülteci Kampı’na saldıran Lübnan ordusu ile Fetih El İslam arasındaki çatışmalarda 20 Mayıs’tan bu yana 107 kişinin öldüğü bildirilirken, Beyrut’un güneyinde yer alan ülkenin en büyük mülteci kampından da çatışma haberleri geldi.

Paylaş

Nahr El Bared Mülteci Kampı’na saldıran Lübnan ordusu ile Fetih El İslam arasındaki çatışmalarda 20 Mayıs’tan bu yana 107 kişinin öldüğü bildirilirken, Beyrut’un güneyinde yer alan ülkenin en büyük mülteci kampından da çatışma haberleri geldi. Militanların, ikinci bir cephe açmaya çalıştığı yorumu yapılıyor.
Ayn El Hilve’de yine bugüne kadar ismi duyulmamış “Cund El İslam” adlı örgütün militanları ile Lübnan askerleri arasında çıkan çatışmada 1 asker öldü, 2 asker yaralandı.
İki ateş arasında kalan Nahr El Berid mülteci kampındaki siviller ise zor durumda. Siviller, bulabildikleri araçlarla kamptan kaçmaya çalışıyor. Yardım kuruluşları ve medyanın kampa girişi ise yasaklanmış durumda. Yakınlardaki Bedevi kampına sığınan çok sayıda Filistinliyi ise zor bir yaşam bekliyor.
‘UNIFIL de saldırıyor’
Bu arada Lübnan’ın ABD destekli Başbakanı Fuad Sinyora, bir kez daha militanların teslim olmasını isterken Fetih El İslam’dan ise bölgedeki uluslararası askeri güç UNIFIL’in çatışmalara girdiği açıklaması geldi.
UNIFIL, geçen yaz patlak veren İsrail-Hizbullah çatışmalarının ardından ilan edilen ateşkes uyarınca BM tarafından bölgeye gönderilmişti. BM askeri gücünde Türkiye askerleri de yer alıyor.
Fetih El İslam Sözcüsü Ebu Salim Taha, UNIFIL’in Lübnan ordusuyla birlikte Nahr El Bared’e saldırılar düzenlediğini söyledi.
Suçlama, UNIFIL Sözcüsü Yapmine Buzaine tarafından reddedildi. Sözcü, “Bu iddialar temelsizdir” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Bağdat’taki ek birlikler çuvalladı

SONRAKİ HABER

‘Filistin için 40 yıl daha beklenmesin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...