06 Haziran 2007 00:00

‘İçimde ateş var’

Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp, Galatasaray’ın mali durumunu bilerek görevi kabul ettiğini belirterek, “Bir teknik adam Fenerbahçe’nin olanaklarını bahane ediyorsa, sözleşmesini imzalarken uyumuş olmalı” dedi.

Paylaş

Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp, Galatasaray’ın mali durumunu bilerek görevi kabul ettiğini belirterek, “Bir teknik adam Fenerbahçe’nin olanaklarını bahane ediyorsa, sözleşmesini imzalarken uyumuş olmalı” dedi.
Feldkamp, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yardımcısı Ahmet Akcan ve Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, yeni dönem ile ilgili sorulara yanıt verdi.
Toplantıda bir basın mensubunun, “Son 4 yılın 3 yılında Fenerbahçe şampiyon oldu. Galatasaray teknik adamları bu dönemde hep Fenerbahçe’nin olanaklarının fazla olmasından yakındılar” demesi üzerine, “Bir hoca Fenerbahçe’nin olanaklarının fazla olmasını, bir bahane olarak koyuyorsa, o zaman bu, kendi mukavelesini imzalarken uyumuş anlamına çıkar. Yönetim kurulu toplantısında bana, ‘Galatasaray’ın ekonomik gücü nedir, ne yapılabilir’ konusu ifade edildi.
Bana anlatılanlar hoşuma gitmeseydi, burada oturmazdım” yanıtını verdi.
Kazanılacak bir şampiyonluğun ve Şampiyonlar Ligi’ne katılma fırsatının önemli olduğunu kaydeden Alman teknik adam, buradan elde edilecek gelirlerle yatırımların arttırılabileceğini söyledi.
Florya’nın kapıları açılacak
Feldkamp, gelecekle ilgili düşüncelerinin bulunduğunu da belirtirken, öncelikle Florya’ya biraz yaşam getirmenin gerektiğini dile getirdi. Antrenmanları seyircilere açacaklarını anlatan Karl Heinz Feldkamp, “Seyircilerimizin antrenmanları izlemesi Florya’daki hayatı biraz daha canlandıracaktır. Ama bunun devam edip etmeyeceğine buraya gelen seyircilerimizin davranışları karar verecektir” dedi.
Alman teknik adam, yaşıyla ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine, “Bu tipik bir Türk düşüncesi” dedi. 1999 yılında antrenörlük görevine kısa bir ara verdiğini söyleyen Faldkamp, o dönemde doktorların kendisine motoru yavaşlatma tavsiyesinde bulunduğunu anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamuoyunun önünde olan bir hoca için ona yapılan tavsiyeler çok kolay olmayabilir. O dönemde bu tavsiyede bulunan insanlar şimdi bana, ‘Hoca artık zaman geldi, o dönemde tavsiye etmediğimiz bu görevleri artık üstlenebilirsin, hatta üstlenmelisin’ dediler. İçimdeki o ateşi hala görebiliyorum, ama takımdaki ateşi, çalışmaya başladığımda bütün futbolcularımda da hissedeceğim. O ateşin karşılıklı olması lazım.”
‘Eleştirilerden rahatsız olmam’
Yönetim Kurulu’ndan eleştirel gözle bakılmasının kendisini rahatsız etmeyeceğini vurgulayan Feldkamp, günümüzde demokratik düşünmek gerektiğini ifade etti.
Yönetimde 15 kişi varsa, bunun 9’unun önceki günkü toplantıya katıldığını belirten Alman çalıştırıcı, “Burada 9-6 başkan bile seçilir. Dün 9 yönetici toplantıya geldi. Hepsi de kulübün ileri gelen yöneticileriydi. Toplantının en güzel tarafı çok açık bir toplantı olmasıydı. En güzel yanı içinde bulunduğumuz durumu değerlendirmesiydi. Galatasaray-Fenerbahçe maçındaki olaylara kadar anlattılar“ şeklinde konuştu.
Toplantıda bir basın mensubunun, “Sözleşmeniz kaç yıllık?” şeklindeki sorusunu Feldkamp, “Başarılı olduğum sürece sözleşmem olur, oradaki süre benim için önemli değil” diye cevapladı. Alman çalıştırıcı, “Başarı olmazsa, sözleşmenin ne anlamı var. Danışmanlık konusu gündeme getiriliyor. Bu dönemde danışman olmak için kulübü çok iyi tanımak lazım, önce hoca olarak çalışmam lazım. Eğer danışman olmamı istiyorsanız sonra düşünürüz” diye konuştu.
‘Ali Sami Yen kalemiz olmalı’
Fenerbahçe maçındaki olaylar nedeniyle alınacak cezanın kendileri için büyük bir yük olacağını belirten Alman teknik adam, Ali Sami Yen Stadı’nın kendileri için bir kale olması gerektiğine değinerek, “Belirli bir süre orada olamayacağımız gerçeği var. Bunun süresini de bilmiyorum. Gerçekten bir yük bizim için. Alınacak karara göre antrenman programını ayarlamalıyız” dedi.
Feldkamp, taraftarlarla yönetim arasındaki sorunların hatırlatılması üzerine iyi sonuçlar alınması halinde taraftarın gönlünü kazanabileceklerini söyledi.
Hakan Şükür ile ilgili spekülasyonların hatırlatılması üzerine de Feldkamp, “Hakan’ı kim tartışıyor? Daha iki gün önce kendisini televizyonda milli takımda gördüm” dedi.
‘Geçmiş değil, gelecek önemli’
Feldkamp, yardımcılığını Ahmet Akcan’ın yapacağını, Burak Dilmen’in de hem yardımcılığını hem de tercümanlığını gerçekleştireceğini söyledi.
Galatasaray’ın son 5 yılda çok sayıda teknik adam değiştirmesi konusunda yorum yapmak istemeyen Feldkamp, “Bu dönemde o teşhisi koymak benim görevim değil. Benim için önemli olan geçmiş değil, gelecektir. Bayern Münih de çok değişiklikler yaptı, Real Madri de yaptı. Bizim mesleğimizde olan şeyler, ama iyi antrenörler ne zaman gideceklerine kendileri karar verirler. Bu ayrılıklar da hep başarılı ayrılıklar olur” dedi. “Almanya’dan oyuncu getirecek misiniz” şeklindeki bir soruyu “Evet” diye yanıtlayan Feldkamp, bunların Türk olacağını söyledi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Gençlerbirliği Avusturya’da hazırlanacak

SONRAKİ HABER

Vakit tükürük saçtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa