06 Haziran 2007 00:00

Ankara Rock’a doyacak

Türk Rock müziğinin önemli 32 isim ve grubunun yanı sıra rock dünyasının efsanevi topluluğu Black Sabbath’ın eski vokali Tony Martin bugün başlayacak olan “Ankirockfest-2007”de sahne alacak.

Paylaş

Türk Rock müziğinin önemli 32 isim ve grubunun yanı sıra rock dünyasının efsanevi topluluğu Black Sabbath’ın eski vokali Tony Martin bugün başlayacak olan “Ankirockfest-2007”de sahne alacak. İlki, geçtiğimiz yıl 30 bin kişinin katılımı ile yapılan festival, bu yıl farklı bir organizas-yon ile katılımcılarını ağırlayacak. Ankirockfest-2007, Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri’nde açık hava festivali olarak gerçekleşecek. Toplam 244 bin 906 metrekare alana sahip bu tesisin 25 bin 300 metrekarelik çim alanı, festivalin ana alanı olarak düzenlenecek.
“Dünya için Rock”
Organizasyon yetkilileri festivalin amacını; ulusal ve küresel olaylara dikkat çekerek, toplumsal sorumluluk görevini yerine getirmeyi hedeflemek olarak açıklıyorlar. Küresel bağlamda yaşanan çevre sorunlarının tüm dünya ülkelerinin gündeminde ilk sıraya yerleştiği hatırlatılarak, sanayileşme ve çevreye duyarsızlık gibi sorunların beraberinde getirdiği kirliliğin, herkesi ortak bir bilinç ve sorumluluk doğrultusunda hareket etme noktasına getirdiği vurgulanıyor. Ankirockfest-2007’de sanatçılar, müzikseverler, festivale katılan tüm kurum ve kuruluşlar ile konuya duyarlılık gösteren tüm kesimlerin tek bir ağızdan “Dünya için Rock” diye seslenecekleri bildiriliyor.
Rock’un duayenleri
Festivale katılanlar konser programının yanı sıra 40 bin kişinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği yiyecek, içecek, çarşı ve eğlence alanlarından faydalanırken, farklı aktivitelere katılabilecekler. 18 yaş altındakilere alkol satışı yapılmaması için de farklı bileklik kullanılacağı bildirilen festival alanında, “Ankipara” kullanarak alışveriş mümkün olacak. Bu paralar, alanda bulunan noktalardan, nakit ya da kredi kartı kullanarak alınabilecek. Festivalde, aralarında Türk Rock müziğinin önemli isimleri sahne alacak. Duayenler Erkin Koray ile Moğollar’ın yanı sıra, Pentagram, Bulutsuzluk Özlemi, Manga, Nil Karaibrahimgil, Feridun Düzağaç, Hayko Cepkin, Rashit, Anima, Vega’nın da aralarında yer aldığı isimler, Ankirock’un konukları arasında bulunuyor. Festivalin kapanış konserini ise efsanevi Rock grubu Black Sabbath’ın eski vokali Tony Martin verecek. Martin’in grubunda, Black Sabbath’ın birçok albümünde klavyede yer alan Geoff Nicholls da bulunacak. İlk dört gün kapı açılışının saat 15.00 olarak belirlendiği festival, kapanış günü olan 10 Haziran’da saat 13.00’te izleyicilerini alana alacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Goldberg Çeşitlemeleri’ Aya İrini’de

SONRAKİ HABER

4 Ayak’ta kadın sorunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa