06 Haziran 2007 00:00

‘Şiirlerimiz ve türkülerimiz barış için’

Şair Şükrü Erbaş ve halk müziği sanatçısı sanatçı Nevzat Karakış, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Ankaralılara şiir ve türkülerle seslendiler.

Paylaş

Şair Şükrü Erbaş ve halk müziği sanatçısı sanatçı Nevzat Karakış, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Ankaralılara şiir ve türkülerle seslendiler.
Önceki akşam düzenlenen ve yaklaşık üç saat süren etkinliğe ilgi yoğun oldu. Etkinlik, AFSAD Toplumcu Belgesel Atölyesi’nden Mehmet Özer’in hazırladığı, Şükrü Erbaş’ı anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı. Sinevizyon gösteriminin ardından dinletiye geçildi.
EMEP, SDP ve DTP’nin desteklediği Ankara 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Erbaş, 30 yıl Ankara’da yaşadığını ve bu yüzden Ankara’ya gelmekten memnun olduğunu söyledi. “Bu buluşmayı sağlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum” diyen Erbaş, dinletilerinin adının “Aşka ve Barışa Güzelleme” olduğunu ve aşkı, barışı kederle, acıyla dile getireceklerini aktardı. Erbaş, “Her ne kadar sizleri hüzünlendirecek olsak da, şiirlerimiz ve türkülerimiz barış içindir” dedi.
Nevzat Karakış da Ankara’da bir dönem yaşadığını ve uzun zamadır Ankara’ya gelmek istediğini söyledi. “Böyle bir vesileyle, türkü söylemek için Ankara’ya gelmek iyi oldu” diyen Karakış, ikinci annem dediği ablasının kendisini Ankara’da yetiştirdiğini bildirdi.
Şiirler ve türkülerle dinleyenleri Anadolu’nun değişik yörelerine ve yakın geçmişe götüren sanatçılar, her bir eserin neden yazıldığını, türkülere kimin kaynaklık ettiğini anlattılar. Erbaş’ın bir şiirini okumaya başlamadan anlattığı olay ise dinleyenleri güldürdü: “İzmir Kitap Fuarı’nda, Ufuk Karakoç’la dinleti yaptık yaklaşık on yıl önce. Bizi dinlemeye edebiyatımızın ağır topları gelmiş, Cevat Çapan, Fethi Naci gibi isimler bizi izliyor. Ben size şimdi okuyacağım şiiri okumaya başlar başlamaz, Fethi Naci, ‘Sana ne oluyor’ diye bağırdı. Şiir yaşlanmayı ve yaşlandıkça insana her şeyin daha güzel, çekici gelmesini anlatıyor. Ben de Fethi ağabeye, ‘İleride nasıl olsa lazım olur bu şiir bana dedim”. Etkinlik dinleyenlerin alkışlarıyla ve sanatçılara çiçek vermesiyle son buldu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çiğli’de Nâzım Hikmet günleri

SONRAKİ HABER

‘Goldberg Çeşitlemeleri’ Aya İrini’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...