06 Haziran 2007 00:00

Bush protestolarla karşılandı

Rusya lideri Putin’in sert açıklamalarının gölgesinde Almanya’daki G-8 Zirvesi öncesi ilk durağı olan Çek Cumhuriyeti’ne giden ABD Başkanı Bush, bir hüsrana da bu ülkede uğradı.

Paylaş

Rusya lideri Putin’in sert açıklamalarının gölgesinde Almanya’daki G-8 Zirvesi öncesi ilk durağı olan Çek Cumhuriyeti’ne giden ABD Başkanı Bush, bir hüsrana da bu ülkede uğradı. Halkın, ABD’nin Füze Kalkanı Sistemi’ne karşı olduğu bilinen Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da binlerce protestocu, Bush’un ziyaretini ve Amerikan füze kalkanı projesini protesto etti.
Düdük seslerinin ritmiyle binlerce Çek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı Prag Şatosu’nun yakınlarında gösteri yaptı. Bu gösteriden kısa bir süre önce de Prag’daki Amerikan büyükelçiliği önünde gösteri düzenlendi.
Halk ABD projesine karşı
Bu arada ülkede yapılan bir kamuoyu yoklaması daha, halkın büyük bölümünün, ABD’nin bu ülkede kurmayı tasarladığı füze kalkanı projesine karşı olduğunu ortaya çıkardı. Halkın yüzde 60’ından fazlası, “Rusya’nın cevap olarak askeri adımlar atma ihtimalini ve terörün hedefi haline gelme olasılığını” göstererek projeye karşı çıktı.
Bush’un, Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus ve Başbakan Mirek Topolanek ile yaptığı görüşmelerin ana gündem maddesi de füze kalkanı planıydı. Bush, bugün G-8 için Heiligendamm’a geçecek. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Birlik hükümeti ateşkes konusunda anlaştı

SONRAKİ HABER

Putin’in açıklaması tedirgin etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...