06 Haziran 2007 00:00

Lübnan diken üstünde

Lübnan’daki Filistin mülteci kamplarındaki militanlarla Lübnan ordusu arasındaki çatışmaların yayılmaması için, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın lideri olduğu El Fetih örgütü çaba sarf ediyor.

Paylaş

Lübnan’daki Filistin mülteci kamplarındaki militanlarla Lübnan ordusu arasındaki çatışmaların yayılmaması için, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın lideri olduğu El Fetih örgütü çaba sarf ediyor.
Bu arada Beyrut’tun doğusundaki bir Hıristiyan mahallesinde patlayan bomba 10 sivilin yaralanmasına yol açtı. Patlamanın bir alışmerkeziyle bir kilisenin yakınlarındaki bir otobüs durağında meydana geldiği kaydedildi. 20 Mayıs’taki çatışmaların başlamasının ardından Beyrut’taki Hıristiyan ve Dürzi mahallelerinde çeşitli patlamalar meydana gelmişti. Ülkedeki çatışmalarda bugüne değin 120’ye yakın kişi öldü.
Çatışmalar artabilir
Öte yandan, Lübnan özel kuvvet askerlerinin, kamp içine sızdıkları ve İslamcı militanları buradan çıkarmak için “nihai bir operasyona başladıkları” bildirildi. Bu durumda, diğer kamplarda bulunan İslamcı militanların da Lübnan ordusuyla daha sıcak çatışmalara girebileceği belirtiliyor.
Nitekim çatışmalar önceki gün Güney Lübnan’a sıçramıştı. Lübnan’ın güneyindeki, ülkede buulnan 12 mülteci kampının en büyüğü olan Ayn El Hilve’de çatışmalar endişelerini artırıyor.
Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın lideri olduğu El Fetih örgütünün Lübnan’daki askeri lideri Münir Makdah ise, güneydeki kampta sükunetin sağlandığını duyurdu. Makdah, kampta bulunan Filistinli örgütlerin duruma el koymasıyla, İslamcı militanlar ile Lübnan ordusu arasında ateşkes sağlandığını belirterek, “Ayn El Hilve’de, tüm grupların içinde yer alacağı bir güvenlik gücü oluşturmaya çalışacağız” dedi. Kamptaki en güçlü grubu, El Fetih oluşturuyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

en güzel nefret mesajları

SONRAKİ HABER

Birlik hükümeti ateşkes konusunda anlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...