06 Haziran 2007 00:00

Diktaş işçisi sözleşmesini kendisi hazırladı

Kartal’da kurulu bulunan Diktaş Tekstil işçileri, kendi hazırladıkları sözleşmelerini sendika yöneticilerine verdiler.

Paylaş

Kartal’da kurulu bulunan Diktaş Tekstil işçileri, kendi hazırladıkları sözleşmelerini sendika yöneticilerine verdiler. Geçtiğimiz hafta toplusözleşme görüşmelerinden bilgi alamadıkları için sendika şube başkanlarını fabrikaya getiren işçiler, bu kez de TEKSİF Genel Başkanvekili Ali Seyvan’ı fabrikaya getirmeyi başardılar. Hazırladıkları sözleşme taslağını Seyvan’a veren işçiler, kendi iradeleri dışında imzalanacak bir sözleşmeyi kabul etmeyeceklerini ifade ettiler.
Geçen hafta yapılan görüşmenin ardından kendi taleplerinin olduğu bir taslak hazırlayan işçiler, dün sendika yöneticilerine taslağı sunmak için eylem yaptılar. Fabrika önünde gece vardiyasından çıkan işçilerle buluşan diğer vardiya işçileri, sendikacıların yanlarına gelmesi taleplerini işyeri temsilcisine ilettiler. Temsilciden olumsuz yanıt alan işçiler, sendika merkez yöneticileri fabrikaya gelmeden fabrika önünden ayrılmayacaklarını duyurdular. Bekleme esnasında işçiler sık sık “İşçiler burada sendika nerede” sloganını attılar. Durumu haber alan ve diğer fabrikalarda devam eden sözleşme görüşmeleri için İstanbul’da bulunan TEKSİF Genel Başkanvekili Ali Seyvan, Beyoğlu Şube Başkanı Azmi Çam ile birlikte fabrikaya geldi.
Seyvan söz verdi
İşçilerin şikayetlerini dinleyen Seyvan, işçilerin kabul etmeyeceği sözleşmeye imza atmayacaklarına dair işçilere söz verdi. Daha etkin sendika istediklerini, kendilerinin seçeceği yeni bir temsilci istediklerini belirten işçiler, bunun olması halinde sendikalı olmayan işçileri de sendikaya üye yapmayı başaracaklarını kaydettiler.
Yeni bir yönetim olduklarını ifade eden Seyvan, tüm fabrikaları gezeceklerini ve işçileri dinleyeceklerini dile getirdi. İşçiler de herhangi bir gelişme olmaması halinde yine benzer eylemler yapacaklarını ve sendikacıları rahat bırakmayacaklarını dile getirdiler.
Ücretlerine yüzde 30 zam, yılda 4 ikramiye, bayram izni, doğum izni, sağlıklı çalışma ortamı gibi taleplerin yer aldığı sözleşme taslağını Seyvan’a veren işçiler, taleplerinin takipçisi olacaklarını dile getirdiler.
ÖNCEKİ HABER

Çiftçi buğdaya 500 YKr istiyor

SONRAKİ HABER

dünya sular altında kalsa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa