06 Haziran 2007 00:00

‘AKP mera işgalcilerini ödüllendirdi’

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, AKP Hükümeti’nin giderayak mera işgalcilerini bir kez daha ödüllendirdiğini kaydetti.

Paylaş

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, AKP Hükümeti’nin giderayak mera işgalcilerini bir kez daha ödüllendirdiğini kaydetti.
Günaydın dün yaptığı yazılı açıklamada, 1920’li yıllarda ülke yüzölçümünün yüzde 56’sını oluşturan mera, yaylak, kışlak ve kamuya ait otlak ve çayırların oranının günümüzde yüzde 16’lara kadar gerilediğini bildirdi. Bu gerilemede siyasi iktidarlarca gündeme getirilen imar affı düzenlemelerinin büyük etkisi olduğunu kaydeden Günaydın, AKP Hükümeti’nin 2005 yılında ve geçtiğimiz günlerde işgalcilere iki kez af çıkardığını ifade etti. Meraları korumak için çıkarılan Mera Yasası’nda yapılan değişikliklerle mera işgalcilerinin ödüllendirildiğini vurgulayan Günaydın, bu değişikliklerle meralar üzerinde inşa edilen kaçak yapıların affedildiğini belirtti.
Günaydın, son yapılan yasal düzenleme ile 28 Şubat 1998 ile 1 Ocak 2003 tarihleri arasında meralar üzerinde tecavüz sonucu inşa edilen villa, bağ evi, belli grupların kooperatif evleri gibi yapılara ikinci kez af getirildiğini ve affın sınırlarının Hazine adına tescil edilen taşınmazları da kapsayacak biçimde genişletildiğini bildirdi. Bu yapılara sahip olanların rayiç bedelin yarısını ödeyerek tapu çıkarabileceğini kaydeden Günaydın, “2005’te çıkarılan ilk mera affından yararlanamayanlar, düşük bedel ödeyerek bu aftan yararlanabilecektir. Düzenleme ile kaçak konutlara açılan davaların da hepsi düşecektir. Söz konusu kanun ile mera, yaylak ve kışlakların rant kaygısı ile talanına kapı açılmaktadır” dedi. Günaydın, yasanın Cumhurbaşkanı tarafından Meclis’e iade edilmesi gerektiğini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çin borsasında keskin düşüş

SONRAKİ HABER

Çiftçi buğdaya 500 YKr istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...