06 Haziran 2007 00:00

Köylülerden bakana kırmızı kart

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Develi köyü sakinleri, köylerine çöp depolama tesisi yapılmak istenmesini protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Paylaş

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Develi köyü sakinleri, köylerine çöp depolama tesisi yapılmak istenmesini protesto etmek amacıyla eylem yaptı.
Çevre ve Orman Bakanlığı önünde toplanan, gruptaki köylü kadınlar, yanlarında getirdikleri süpürgelerle ‘daha temiz bir çevre’ dileğiyle bakanlık binasının önünü süpürdüler. Daha sonra kırmızı kart çıkaran kadınlar, “Çevre ve Orman Bakanlığı’na kırmızı kart gösteriyoruz” dediler.
Eylemi gerçekleştiren Develi köylüleri adına açıklama yapan Oktay Konyar, “Biz, çevre ve doğa dostu köylüleriz. Türkiye’de yaylalar, dağlar, denizler ve ovaları kirlettiler. Bize tepki gösteriyorlar. Oysa biz, çocuklarımız için güzel şeyler yaptığımıza inanıyoruz” dedi. Çevre ve Orman Bakanlığı’nı da eleştiren Konyar, şunları kaydetti: “Çevreyi, çokuluslu şirketler ile Çevre ve Orman Bakanlığı kirletiyor, ranta teslim ediyor. Bütün pislikler ve ağır metaller, dere yataklarına, göl ve denizlere akıyor. Biz sisteme, ÇED raporlarına, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın antidemokratik yapısına itiraz ediyoruz. Bakanlık, hep sermayenin yanında yer aldı. Artık halka dönük politikalar üretmesini bekliyoruz.”
Açıklamanın ardından Konyar, beraberindeki bir grup köylüyle birlikte bakanlık binasında Müsteşar Yardımcısı Mahir Küçük ve Çevre Yönetimi Genel Müdürü Musa Demirbaş ile görüştü. Konyar, bakanlık yetkililerinin, söz konusu çöp depolama tesisiyle ilgili yargı kararlarının uygulanacağını belirttiklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EGEÇEP’ten duyarlılık çağrısı

SONRAKİ HABER

‘Sorunlar çözümsüz değil’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...