06 Haziran 2007 00:00

Nuh’un Gemisi yıkılıyor

Çevre ve Orman Bakanlığı, Greenpeace Çevre Örgütü tarafından iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla Ağrı Dağı’nda yapılan Nuh’un Gemisi’nin kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılmasını istedi.

Paylaş

Çevre ve Orman Bakanlığı, Greenpeace Çevre Örgütü tarafından iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla Ağrı Dağı’nda yapılan Nuh’un Gemisi’nin kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılmasını istedi. Greenpeace yetkilileri ise valilikten izin aldıklarını belirttiler.
Çevre ve Orman Bakanlığı’nın, Greenpeace’in Ağrı Dağı Milli Parkı koruma alanında küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla inşa ettiği Nuh’un Gemisi’nin, izinsiz olduğu gerekçesiyle yıkılmasını istediği ortaya çıktı. Çevre ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Ağrı Valiliği’nce Eli köyü civarında sembolik bir Nuh’un Gemisi inşasına izin verilip verilemeyeceği yönünde gönderilen yazıya olumsuz yanıt verdi. Bakanlık, geminin izinsiz yapıldığını belirterek yıkılmasını istedi.
‘Valilikten izin aldık’
Greenpeace Departman Asistanı Başak Gürbüz, gemiyi Iğdır Valiliği’nin izniyle yaptıklarını söyledi. Gelişmelere üzüldüklerini ifade eden Gürbüz, amaçlarının iklim değişikliğine dikkat çekmek olduğunu, ancak şimdi Nuh’un Gemisi’nin yıkılmasının tartışılmasının üzüntü verici olduğunu belirtti. Gürbüz, “Bakanlık geminin kaçak olduğunu söylüyor. Oysa biz valilikten izin aldık. Konuyla ilgili daha sonra gerekli açıklamayı yapacağız” dedi.
Iğdır Valiliği, Iğdır Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Iğdır İl Kültür Turizm Müdürlüğü yetkilileri ise bakanlığın kararından haberdar olmadıklarını söylediler. (Iğdır/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

HUKUK KÖŞESİ

SONRAKİ HABER

EGEÇEP’ten duyarlılık çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...